Gül, ilk işareti mevlitte verdi

Güncelleme Tarihi:

Gül, ilk işareti mevlitte verdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2008 00:00

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, 6 Eylül’de oynanacak Türkiye-Ermenistan milli maçı için Erivan’a gidebileceğinin ilk işaretini, geçirdiği kalp krizi sonucu ölen eski Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan’ın mevlitinde verdiği ortaya çıktı.

Ermenistan'a gitsin mi, gitmesin mi / Anket

Haberin Devamı

Ermenistan maçı konuşuldu

Gül, Doğan’ın ölümünün 40. günü nedeniyle ailesinin İstanbul’daki evlerinde okuttuğu mevlite katıldı. 14 Ağustos akşamı mevlit için saat 23.00 sıralarında Doğan’ın evine giden Gül, Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, AKP Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış, bazı AKP milletvekilleri, Futbol Federasyonu yöneticileri ve Doğan’ın aile üyelerinin de aralarında bulunduğu konuklarla bir süre sohbet de etti. Sohbet sırasında Erivan’daki maç da gündeme gelince, Gül, iki ülke arasındaki iyi ilişkiler açısından maça gitmeyi istediğini söyledi. Ancak Cumhurbaşkanı, konunun bütün yönleriyle enine boyuna değerlendirildiğini de ekledi. Sohbette bulunan bir AKP’li, "Sayın Cumhurbaşkanı kesin ifadeler kullanmadı, ama iyi ilişkiler açısından bu ziyaretin önemine vurgu yaptı, olumlu görüşler ortaya koydu. Benim gibi orada bulunan herkes de Erivan’a gitmeyi istediği izlenimi edindi" dedi.

Vekiller de izin istedi

Cumhurbaşkanı Gül’ün, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, "Ali Babacan da eşlik edecek" dediği gezi hakkındaki kararını hafta başında açıklaması bekleniyor. Gül ile birlikte birçok AKP milletvekili de maça gitmek için harekete geçti. Antalya Milletvekili Abdurrahman Arıcı’nın da aralarında bulunduğu bazı milletvekilleri, bu amaçla AKP Grup yönetimine başvurarak izin istedi. Vekillerin talebinin, bu akşamki AKP MYK’da görüşülüp karara bağlanması bekleniyor. AKP kulislerinde, Gül’ün gitmesi halinde vekillere de izin çıkacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!