Başbakan önce kendi ’çevre’sini temizlesin

Güncelleme Tarihi:

Başbakan önce kendi ’çevre’sini temizlesin
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2008 00:00

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, "Çevrecinin daniskasıyım" diyen Başbakan Tayyip Erdoğan’ın önce yardımcısı Şaban Dişli ile yollarını ayırması gerektiğini savunarak, "Başbakan, çevresine bir baksın, önce kendi çevresini temizlesin" dedi.

Kılıçdaroğlu, dün Meclis’te yaptığı açıklamada, şunları söyledi: "Sayın Başbakan, kendi partisine, ’AK Parti’ demek istiyorsa ve bu konuda da samimiyse, rüşvet alıp cebini dolduranlar çok uzaklarda değil, kendi çevresinde. Sessizlik, suçu paylaşmak anlamına gelir. Başbakan, susarak Dişli olayını unutturacağını hiç düşünmesin. Yarın Meclis açılacak, kürsüye her çıktığımda Dişli olayı kendisine hatırlatılacaktır.

Kıblesini değiştirsin Dişli’yi savunmaya kalkan Sayın Egemen Bağış Amerikan kültürü almış bir insan. Amerika’da, 1 milyon dolarlık iş takipçiliği yapanları korumazlar. Eğer kendisi, ’Şaban Dişli arkadaşım’ diye savunuyorsa, kendisine sormak isterim: Bu 1 milyon dolardan nemalandı mı? Ayrıca din imandan bahsedip peygamberimizden söz ediyor. 65 bin ABD askerini Türkiye’ye getirip Irak’taki müslümanlara karşı savaş açmak isteyen 1 Mart tezkeresi Meclis’e gelirken Egemen Bağış, müslümanlığı hatırlamadı mı? Hatırlayamaz. Çünkü kıblesi Washington olanlar, müslümanlığı anlayamazlar. Egemen Bağış önce kıblesini değiştirsin, ondan sonra müslümanlık dersi vermeye kalksın."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!