Bombayı yerleştiren de yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Bombayı yerleştiren de yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2008 00:00

İzmir’de polis ve askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlatılan bombayı Kuzey Irak’tan İzmir’e getirip araca yerleştirdiği ileri sürülen B.S. de Diyarbakır’da yakalandı.

B.S. İzmir’e getirildi. Terör örgütü PKK’nın Kuzey Irak’taki kamplarında bomba eğitimi alan B.S.’nin, şifreli olarak verilen talimatın ardından 15 gün önce geldiği İzmir’de hazırladığı düzeneği otomobile yerleştirdiği öğrenildi.

Bir otomobile yerleştirilen bombanın patlatılmasıyla ilgili başlatılan operasyonda, aracı bırakıp bombayı patlattığı belirlenen 22 yaşındaki Z.U. ile 3 şüpheli Diyarbakır’da, 4 şüpheli de İzmir’de yakalanmıştı. Bombayı Kuzey Irak’tan ilk olarak Diyarbakır’a, ardından arkadaşları Z.B. ve G.D.’yle kiralık otomobille İzmir’e getirdiği ileri sürülen B.S.’nin, bombayı otomobile yerleştirdiği belirlendi. B.S.’nin İstanbul Güngören’de patlayan çifte bombayı hazırlayan kişi olup olmadığı da araştırılıyor.

Bombanın bulunduğu otomobili, Yeşillik Caddesi’ne bıraktığı belirtilen Z.B.’nin daha sonra olay yerini gören Bozyaka semtindeki yamaçta bulunan kayalıklar arasına gizlenip polis servis aracının geçişini beklediği belirlendi. Z.B.’nin polis aracının geçişi sırasında bombayı patlattığı, ardından kiralık olan otomobille de hemen kenti terk ettiği tespit edildi. Patlamanın ardından yaşanan gelişmeleri ise radyodan takip ettiği ileri sürüldü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!