Sünnet için helikopter ve stadyum kiraladı

Güncelleme Tarihi:

Sünnet için helikopter ve stadyum kiraladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2008 00:00

Oğlu Tahsin Dengiz’in sünnet düğünü için üç gün üç gece eğlence düzenleyen Bursalı işadamı İsmail Dengiz, stadyum ve helikopter kiraladı.Düğüne ilişkin Bursa Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından inceleme başlatıldı.

Haberin Devamı

İŞTE SÜNNETTEN FOTOĞRAFLAR

İsmail Dengiz, "Sünnet töreninin uzun yıllar konuşulması için stadyum ve helikopter kiraladım. Üç gün üç gece sürecek düğüne katılımın fazla olması için gazeteye ilan da verdim. Oğlum için tüm servetimi harcamaya hazırım" dedi.

BURSA’nın ünlü emlakçılarından 48 yaşındaki İsmail Dengiz, 11 yaşındaki oğlu Tahsin Dengiz’in sünnet düğünü için stadyum ve helikopter kiraladı. Sünnet olan oğlu, eşi ve iki kızıyla birlikte bir saatlik kirası 2 bin 596 euro olan helikopterle kent üzerinde tur atan İsmail Dengiz ve ailesi, düğünün yapıldığı Merkez Nilüfer İlçesi’ndeki Kayapa Stadyumu’na da helikopterle indi.

Bursa’da konut, arsa, arazi, bahçe tarla alım satımı yapan, daha çok merkez ve ilçelerdeki arazileri peşin parayla alıp imara açıldıktan sonra sanayi kuruluşlarına satması ve büyük projelerde danışmanlık yapmasıyla bilinen 1976 yılından beri faaliyet gösteren Kayapalı Arsa İnşaat ve Emlak Ofisi’nin Yönetim Kurulu Başkanı İmam Hatip Lisesi Mezunu İsmail Dengiz, oğlu Tahsin Dengiz için üç gün üç gece süren sünnet düğünü yaptı. Düğün için beş bin davetiye dağıtan İsmail Dengiz, yerel bir gazeteye de tam sayfa davet ilanı verdi.

22 Ağustos Cuma günü Kayapa Stadyumu’nda başlayan düğünde Ankara Kocatepe Camisi imamı İsmail Coşar, Bursa’daki camilerden Ulucami, Emirsultan, Yeşilcami ve Üftade camileri imamları, Kuran ve Mevlit okudu. Ayrıca semazenlerin gösterisi izlendi.

Helikopterle turHürriyet

Düğünün ikinci günü olan dün sünnet çocuğu Tahsin Dengiz babası İsmail, annesi Pembe, ablaları Fahriye Dengiz ile Beytiye Babule’yle birlikte helikopterle kent turu attı. Ardından da düğünün yapıldığı stadyuma helikopterle indi.

Düğünde Hüner Coşkuner ve Mine Koşan stada kurulan sahnede mini konser verdi. Tahsin Dengiz, babasının şarkı söyleyen Hüner Coşkuner’in başından aşağı saçtığı 10’ar YTL’lik banknotları görünce, sahneye koşup yere düşen paraları toplayın cebine koydu. Bu durum düğüne katılanlar tarafından ilgiyle izlendi. Düğünün 3’üncü günü olan bugün ise Kayapa Belde Belediyesi ölünde mehter takımı gösteri yaptı, düğüne katılan davetlilere tavuklu pilav ve ayran ikram edildi.

Siyasete gireceğim

Düğünün ikinci günü helikopter gezisinin ardından basın mensuplarının ısrarlı sorusu üzerine siyasete gireceğini belirten İsmail Dengiz, "Bu sünnet düğünü ile aynı zamanda Kayapa’yı da tanıtmış olduk. Benim de siyasi bir görüşüm var. Ben de milletvekilliğine adayım, parayı da ondan harcıyorum. Bugünden itibaren adayım" dedi..

Evlenirken F-16 kiralayacağım

Etli pilav, helva ve meyvenin ikram edildiği sünnet düğününe gelen 2 bin 500 kişiyle tek tek ilgilenen işadamı İsmail Dengiz, "Küçük kızımdan 15 yıl sonra dünyaya gelen oğluma babamın adını verdim. Sünnet düğününün uzun yıllar konuşulması için stadyum ve helikopter kiraladım. Üç gün üç gece sürecek düğüne katılımın fazla olması için gazeteye ilan da verdim. Oğlum Tahsin için tüm servetimi harcamaya hazırım" diye konuştu. İsmail Dengiz, kızı Beytiye’nin düğünü de aynı stadyumu kiralayıp orada yaptığını söyledi.

Gazetecilerin, sünnet düğününün maliyetiyle ilgili sorusuna, "Para hiç sorun değil. Eşle dostla oldu, herkesten Allah razı olsun, ben itibarlı bir adamım, bunu eşle dostla yaptık" diye yanıt veren işadamı Dengiz, oğluna evlenirken de düğününde F- 16 uçağına bindireceğini söyledi.

Dengiz’in oğlunun sünnet düğünü için Sönmez Havayolları’ndan kiralanan helikopterin saatlik ücretinin KDV dahil 2 bin 596 euro olduğu, İsmail Dengiz’in Cumartesi günü 18.00- 20.00 saatleri arasında kiraladığı helikopterin 30 dakika uçtuğu belirtildi.

Haberin Devamı

Helikopterli sünnete Maliye'den inceleme

Haberin Devamı

 

Bursa'da, “3 gün 3 gece” süren sünnet düğününe ilişkin, Bursa Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından inceleme başlatıldığı bildirildi.

 

Bursa Vergi Dairesi Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsmail Dengiz tarafından 21 Ağustos tarihinde yazılı basında yer alan düğün organizasyonuna ilişkin davet ve ilanların değerlendirilerek, konu hakkında Denetim Grup Müdürlüğüne bağlı Denetim Koordinasyon Müdürlüğünce gerekli tespitlerin yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, olay hakkında detaylı araştırmaların devam ettiği kaydedildi.

 

 Gazeteye verilen sünnet düğünü davet ilanı Hürriyet

DAVET

Biricik oğlumuz Tahsin Dengiz’in 22-23-24 Ağustos tarihlerinde, Kayapa Beldesi Futbol Sahası’nda yapılacak Sünnet Şölenine tüm müşterilerimiz, köy halkımız, davetiyeyi ulaştıramadığımız tüm hemşehrilerimiz davetlidir. 22 Ağustos Cuma günü 20.00’de mevlit ile başlayacak olan sünnet cemiyetimiz semah gösterisi ile son bulacaktır. 23 Ağustos Cumartesi 19.30’da siz değerli misafirlerimizi değerli sanatcılarımızdan Hüner Coşkuner, Mine Koşan, Vahdet Vural ve Dansöz Asena’nın renklendireceği sünnet düğünümüze bekliyoruz. Eşsiz havayi fişek gösterimiz de sünnet düğünümüze katılan siz misafirlerimize unutulmaz dakikalar yaşatacaktır. 24 Ağustos Pazar günü saat 11.00’de ise dostlarımız mehteran gösterisini izlemeye tavuklu pilav ve ayran ikramımıza davetlidir

NOT: Ankara Kocatepe Camii Hocası Meşhur Çağlayanlı İsmail Coşar Hocamız kuranı kerim ziyafeti verecektir. Tüm dostlarımıza duyurulur

KAYAPALI

Emlak İnş. Danışmanlık Hizmetleri

Pembe- İsmail Dengiz

* İlanda adı bulunan Asena düğüne katılmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!