Ben Tahran’da bunu yaptırmazdım

Güncelleme Tarihi:

Ben Tahran’da bunu yaptırmazdım
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2008 00:41

İRAN Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, İstanbul ziyaretinde yolların kapatılmasından dolayı sıkıntı yaşayan İstanbullulardan özür diledi. Ahmedinejad, "Ben Tahran’da buna izin vermezdim" dedi.

Haberin Devamı

AHMEDİNEJAD GELDİ YOLLAR KAPANDI

AHMEDİNEJAD İSTANBUL'DA

KONUK CUMHURBAŞKANI SULTANAHMET'TE

Ahmedinejad’ın, Sultanahmet Camii’nde cuma namazı kılmasını ise "büyük bir siyasi bir olay" olarak nitelendirmesi dikkat çekti. Ahmedinejad’ın Sultanahmet ziyaretine katılmayan Cumhurbaşkanı Gül, cuma namazını Dolmabahçe Bezm-i Alem Valide Sultan Camii’nde kıldı. Ahmedinejad, dün Çırağan Sarayı’nın yanındaki Four Seasons Oteli’nde basın toplantısı düzenledi. Hürriyet, toplantıda Ahmedinejad’a, alınan güvenlik önlemleri kapsamında yolların kapatılması nedeniyle İstanbul halkının çilesini hatırlattı ve "Bunun için İstanbul halkından özür dilemeyi düşünüyor musunuz?" sorusunu yöneltti. Ahmedinejad şöyle yanıtladı: "Evet duydum ve üzüldüm. Turistler de sıkıntı çekmiş. Güvenlik konuları benim elimde değil. Ben misafirinizim. Ancak ben Tahran’da buna izin vermezdim. Halkın içinden çıkmış kişiyim. Elimde olsaydı burada da halkın içinde olurdum. Belki de siyonist teröristler nedeniyle yoğun korumaya ihtiyaç duyuldu. Türk halkından ve İstanbul’daki turistlerden özür diliyorum. Türk halkına teşekkür ediyorum. Öyle bir durum oluşturulmalı ki, teröristler ve caniler artık etkili olmasın. "

Cuma namazı siyasidir

Basın toplantısından sonra Sultanahmet Camii’nde cuma namazı kılmaya gidecek Ahmedinejad’a, basın toplantısında Tahran’da cuma namazlarının siyasi bir olay olduğu da hatırlatıldı. Ahmedinejad, "Bir Osmanlı camisi olan Sultanahmet’te Sünni bir imamın arkasında cuma namazı kılacaksınız. Bu cuma namazını Tahran’daki gibi siyasi bir olay olarak görüyor musunuz?" sorusuna cevabı da şöyle oldu: "Sultanahmet’e gideceğim için çok mutluyum. Bir Cumhurbaşkanı’nın orada olması siyasi bir olay değil midir? İslam siyasi ve coğrafi sınırların üstündedir. Cuma namazında ibadet ve siyaset birliktedir. Ben orada Türk halkıyla birlikte olacağım. Bu önemli tarihi, siyasi bir olaydır."

Haberin Devamı



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!