Hürriyet Treni’ne son durak Edirne’de pehlivan karşılaması

Güncelleme Tarihi:

Hürriyet Treni’ne son durak Edirne’de pehlivan karşılaması
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2008 00:00

Hürriyet Gazetesi ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın (TCDD) girişimiyle 1 Temmuz’da Kars’tan hareket eden "Hürriyet Hakkımızdır, Tren Özgürlüktür" treni, son durağı olan Edirne’de coşkuyla karşılandı. Edirne Garı’nda Kırkpınar pehlivanlarının davul ve zurna eşliğinde yaptığı güreş ise büyük beğeni topladı. Selimiye Camii meydanında ise sahneye çıkan Gece Yolcuları grubu, yaklaşık 3 bin kişiye unutulmaz bir konser verdi.

Haberin Devamı

Hürriyet Treni Edirne'de

KIRKLARELİ’nin ardından son durak olan Edirne’ye dün akşam saatlerinde gelen "Hürriyet Hakkımızdır, Tren Özgürlüktür" trenini çok sayıda vatandaş karşıladı. Sabah Edirne Garı’nda düzenlenen karşılama törenine ise Edirne Valisi Mustafa Büyük, Edirne Belediye Başkan Vekili Namık Kemal Döleneken, Trakya Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Beyhan Karamanlıoğlu, 648’nci Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Burada Hürriyet Gazetesi yazarları Yalçın Bayar, Emel Armutçu ve Hüriyet Gazetesi Ekonomi Müdürü Vahap Munyar, tren hakkında protokol üyelerine bilgiler verdiler. Edirne Belediyesi bando ekibi ise özel bir konser verdi. Daha sonra er meydanına çıkarcasına yağlanan ve gar meydanında güreş tutan iki pehlivan güreşti.

Treni gezmek için Edirne Garı’na gelen vatandaşlar, 1 Mayıs 1948’de yayın hayatına başlayan Hürriyet Gazetesi’nin, o tarihten günümüze, 1 Mayıs tarihli birinci sayfalarının yer aldığı sergiyi ilgiyle gezdi. Sergiyi gezen Edirne Valisi Mustafa Büyük Belediye Başkan Vekili Namık Kemal Döleneken’e Hürriyet gazetesi yazarı Emel Armutçu tarafından gazetelerin manşetleri hakkında bilgiler verdi. Çocuklar ise Uluslararası Af Örgütü’nün stadında hayallerini resim yaparak anlatmaya çalıştı. Garın bekleme salonunda "Aile İçi Şiddete Son" konulu sinevizyon gösterisi yapıldı. Akbank Çocuk Tiyatrosu ise çocuklara tiyatro oyunu sergiledi.

Lösemililere özel

Ayrıca Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi gören lösemili çocukların da oyunu çok merak ettiğini öğrenen tiyatro ekibi, soluğu hastanede aldı. İkinci kez hastanede sahneye çıkarak "Masal Masal İçinde" adlı oyunu sergileyen tiyatro ekibi, miniklere moral depoladı. Ünlü müzik grubu "Gece Yolcuları" da Selimiye meydanında unutulmaz bir konser verdi. Konseri izleyen yaklaşık 3 bin kişi, grubun söylediği şarkılarla kendilerinden geçti.

Türk Kızılayı Edirne Şubesi, gar içine stant kurdu ve vatandaşlara çay, su ve soda ikram etti. Treni gezmeye gelen çok sayıda vatandaş ise Kızılay’a kan bağışında bulundu. Edirne’nin meşhur tava ciğeri ise gar içinde kurulan stantta pişirildi ve protokol üyeleri, Hürriyet çalışanları ile vatandaşlara ikram edildi. Edirne Belediye Başkan Vekili Namık Kemal Döleneken, "Hürriyet Treni bütün Türkiye’yi dolaştı, bütün illerin özelliklerini ortak bir paydada topladı ve yansıttı. Türkiye’nin böyle bir projeye ihtiyacı vardı. Öte yandan demiryolları Türkiye’de unutulan, unutturulan bir konuma gelmişti. Bu örnek çalışma herkesi heyecanlandırdı. Edirne de trene benziyor. Hem konfor hem de güvenliği var. Umarım yakın zamanda hızlı tren de Edirne’ye gelir. Emeği geçenlere teşekkür ederim" diye konuştu. Trenin Hürriyet ve medeniyet sembolü olduğunu belirten Edirne Valisi Mustafa Büyük ise, "Trenin gittiği yerlerde medeniyetin sembolleri oluşur. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!