Gürcistan'da saldırıya uğrayan gazeteciler yurda döndü

Güncelleme Tarihi:

Gürcistanda saldırıya uğrayan gazeteciler yurda döndü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2008 10:42

Gürcistan ile Güney Osetya bölgesinde meydana gelen çatışmaları izlerken saldırıya uğrayan 4 Türk gazeteci bu gece Kuzey Osetya'nın başkenti Vladikavkaz'dan İstanbul'a geldi.

Haberin Devamı

Savaş gazileri böyle döndü

Vize ve pasaport problemleri halledilen NTV ekibinden Hilmi Hacaloğlu ve Cumhur Çatkay ile saldırılarda hafif şekilde yaralanan Kanaltürk ekibinden Levent Öztürk ve Güray Ervin gönderilen özel bir uçakla bu gece saat 00.30'da Kuzey Osetya'nın başkenti Vladikavkaz'dan İstanbul'a geldi. Uçak bölgedeki olumsuz hava koşulları nedeniyle bir müddet gecikmeli olarak kalkmak zorunda kaldı. Gazetecileri havaalanında aileleri gözyaşları içinde karşıladı.

ÖZTÜRK : "VERİLMİŞ SADAKAMIZ VARMIŞ"

Havalimanında bekleyen gazeteci meslektaşlarına açıklama yapan basın mensupları, ölümden döndüklerini söyledi.

Saldırıda başından yaralanan Levent Öztürk, "Yaşadıklarımıza takdiri ilahi diyorum. Verilmiş sadakamız varmış. Vurulduktan sonra bilincimizi kaybetmemeye çalıştık. Ne yapabileceğimizi düşündük. Arkadaşlar bana olay yerinde ilk müdahaleyi yaptı" diye konuştu.

Haberin Devamı

HACALOĞLU : "DAHA ÖNCE ÖLÜME BU KADAR YAKLAŞMAMIŞTIM"

Hilmi Hacaloğlu ise "Saldırı sırasında ben hemen eğildiğimi hatırlıyorum. Ölüme daha önce bu kadar yaklaşmamıştım. Güray gömleğini sallamaya başladı. Pres diye bağırmaya başladık. Saldırmak amacıyla orada olmadığımızı anlatmaya çalıştık. Daha sonra bizi hastaneye götürdüler. Hastanede iyi davranıldı. İfademizi aldılar" dedi.

Cumhur Çatkaya ise saldırı sırasında kayıtta olduğunu söyleyerek, "Birden kurşunlar gelmeye başladı. Kameramın arkasına saklandım. 2-3 kurşun kamerama isabet etti" dedi.

Yaralı gazeteciler Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali'nden ambulanslara alınarak çıkartıldı. Saldırıda yaralanan Öztürk ve Ervin ambulansla Alman Hastanesi'ne kaldırıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!