ABD’ye güvenip kafa tutarsan böyle olur

Güncelleme Tarihi:

ABD’ye güvenip kafa tutarsan böyle olur
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2008 00:00

CHP Lideri Deniz Baykal, Gürcistan’ın Güney Osetya’yı bombalamasıyla başlayan Kafkasya Savaşı’nı, "Başkasına yani ABD’ye güvenerek Rusya’ya kafa tutarsan olacağı budur" sözleriyle değerlendirdi.

Gürcistan’a ders Partisinin MYK toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Baykal, "Gürcistan Cumhurbaşkanı Saakaşvili’nin yanlış kararı hem ülkesinin hem de Kafkas halklarının acı çekmesine neden oldu. Gürcistan’ın bu hatasından ders alması gerekir" dedi.

AKP yanlış yaptı Hürriyet’in edindiği bilgiye göre Baykal, AKP hükümetinin Kafkasya Savaşı’nda yürüttüğü politikayı da eleştirerek, "Hemen hemen tüm doğalgazımızı temin ettiğimiz Rusya’ya karşı daha dengeli bir politika yürütmemiz gerekirdi" değerlendirmesinde bulundu. Baykal’ın diğer değerlendirmeleri şöyle:

Ergenekon iflas etmiştir. Ortaya çıkan belgelerin hiç bir ciddiyeti yoktur.

AKP ders almamış AKP, Anayasa Mahkemesi’nin kapatma davasıyla ilgili kararından ders almış görülmüyor. Ders almayışının en önemli göstergesi rektör atamaları. Laik ve Atatürkçü adayların bir kısma ya YÖK tarafından ya da Cumhurbaşkanı tarafından ayıklandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!