Kene bir can daha aldı

Güncelleme Tarihi:

Kene bir can daha aldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2008 19:18

Sivas'ta Kırım Kongo Kanamalı Ateşi(KKKA) hastalığı şüphesi ile hastanede tedavi gören 65 yaşındaki Ömer Taşkafa hayatını kaybetti. Yaşlı adamın kenenin testisine yapışmasından dolayı utanıp kimseye söylemediği öğrenildi.

Yıldızeli İlçesi'ne bağlı Akçakoca köyünde çiftçilik yapan 2 çocuk babası Ömer Taşkafa tarlada çalışırken 4 gün önce kene tarafından ısırıldı. Testisine yapışan keneyi koparıp atan ve utandığı için kimseye söyleyemeyen yaşlı adam yüksek ateş ve mide bulantısı gibi belirtiler göstermeye başlayınca yakınları tarafından Tokat'ın Sulasaray İlçesi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Buradaki ilk müdahalesinin ardından Tokat Devlet Hastanesi'ne gönderilen yaşlı adam, burada uygulanan tedavinin ardından taburcu edildi.

Evine döndükten sonra tekrar rahatsızlanan Taşkafa ailesi tarafından bugün Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirildi. KKKA hastalığı şüphesi ile acil olarak tedavi altına alınan yaşlı adam yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak akşam saatlerinde hayatını kaybetti. Olay sonrasında hastane morguna kaldırılan yaşlı adamın cenazesinin yarın ailesi tarafından alınarak köyünde toprağa verileceği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!