Haine ekmek verdik

Güncelleme Tarihi:

Haine ekmek verdik
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2008 00:00

Kemah’ta şehit edilen 9 asker dün Erzincan’da düzenlenen törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderildi.

Minik Tahsin de babasını uğurladı. İşte DHA'nın fotoğrafları

Teröristlerin bir gün önce gelip erzak aldıkları, ertesi gün askerlere tuzak kurduğu Sarıyazı köylüleri çok üzgün. Terörist olduklarını sonradan öğrendiği 3 kişinin evine geldiğini belirten Gülhanım Dirican, "Yiyecek bir şeyler istediler. Ben de birkaç parça ekmek verdim. Gerçekten çok üzüldüm" dedi.

ERZİNCAN’ın Kemah İlçesi’ne bağlı Sarıyazı Köyü yol ayırımına PKK’lı teröristler tarafından döşenen uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucu şehit olan 9 asker için dün Erzincan’da tören düzenlenirken teröristlerin bir gün önce gelip erzak aldıkları Sarıyazı köylüleri yaşananlardan üzgün. Geçen pazar günü saat 21.30 sıralarında terörist olduklarını sonradan öğrendiği 3 kişinin Sarıyazı Köyü’ndeki evinin kapısını çaldığını söyleyen Gülhanım Dirican, "Kapımız çalınınca, komşularımız geldi sanarak kapıyı açtım. Yeşil elbiseli ve düzgün konuşan üç kişiye kapıyı ben açtım. Yiyecek bir şeyler istediler. Ben de birkaç parça ekmek verdim. Sabah da askerler geldi. Komutanlara size anlattıklarımı söyledim. Köyden ayrıldıktan sonra şehit olduklarını öğrendim. Gerçekten çok üzüldüm" dedi.

Gururu gördükhttp://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/mektup.jpg

Şehit askerler Kara Pilot Kurmay Yarbay Miktat Şamdancı, Jandarma Uzman Çavuşlar Selim Kabataş ve Gökhan Kuvat, erler Aydın Emer, Önder Muratoğlu, Adem Bilaloğlu, Murat Atsen, Abdurrahman Bolat, Barış Demir için 3. Ordu Komutanlığı’na bağlı General Sabit Noyan Kışlası’nda bulunan Askeri Hastane’nin bahçesinde düzenlenen törende dua eden imam Birol Akça, "Şehitlerimizi tabutlarına yerleştirirken, yüzlerinden bu vatan için şehit olmanın verdiği gururu gördük" dedi. Cenaze törenine İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal ve 3’üncü Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk de katıldı.

Cennete gidecek http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/yilmaz_mucize.jpg

Şehit Kara Pilot Kurmay Yarbay Miktat Şamdancı’nın eşi Dr. Emine Şandancı, törene oğlu 22 aylık Tahsin Behiç, annesi Elif ve babası Ali Türkmen’le geldi. Eşinin bayrağa sarılı tabutuna sarılıp öpen Dr. Emine Şamdancı, "Canım benim, nasıl kıydılar sana" diyerek gözyaşı döktü. Tek oğlu Tahsin Behiç’e eşinin bayrağa sarılı tabutunu gösteren Emine Şamdancı, "Bak yavrum baba burada yatıyor. Baban cennete gidecek" dedi. Törenin ardından Kara Pilot Kurmay Yarbay Miktat Şamdancı ile Jandarma Uzman Çavuş Selim Kabataş’ın cenazeleri Malatya’ya, Gökhan Kuvat Elazığ’a, jandarma er Aydın Emer Adana’ya, Önder Muratoğlu İstanbul’a, Adem Bilaloğlu ile Barış Demir İzmir’e, Murat Atsen Bursa’ya, Abdurrahman Bolat Hatay’a gönderildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!