İlk icraat halkla ilişkiler

Güncelleme Tarihi:

İlk icraat halkla ilişkiler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2008 00:00

Yüksek Askeri Şûra (YAŞ) kararı doğrultusunda 30 Ağustos’tan itibaren Genelkurmay Başkanlığı’nı üstlenecek olan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, kendi dönemine ilişkin ilk önemli icraatı Genelkurmay İletişim Daire Başkanlığı’nda yaptı.

Genelkurmay’ın medya ve halkla ilişkilerinden sorumlu olan İletişim Daire Başkanlığı’nın seviyesi kurmay albaylıktan tuğgeneralliğe yükseltildi. Yeni dönemin İletişim Daire Başkanı, 2 yıl önce terfi alarak tuğgeneralliğe yükselen Tuğgeneral Metin Gürak oldu. Tuğgeneral Gürak, karargáhtaki bu önemli göreve gelmeden önce İstanbul Kartal’daki 2. Zırhlı Tugay Komutanlığı’nı yapıyordu.

Aktif iletişim

Gürak teamüllere göre bu görevi 2 yıl yürütecek. Son YAŞ’ta 4’üncü sıradan kurmay albaylıktan tuğgeneralliğe yükselen eski Genelkurmay İletişim Dairesi Başkanı Alı Rıza Kuğu ise Ege Ordusu’na bağlı bir tugayda görev aldı.

Askeri kulislerde Orgeneral Başbuğ’un iletişim konusunda karargáhı aktif bir hale getireceği konuşuluyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) komuta kademesinin, yeni dönemde İletişim Dairesi’nin TSK’nın hizmetleri ve diğer görev alanlarıyla ilgili kamuoyunu daha profesyonel bir anlayışla bilgilendirmesine önem vermekten yana.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!