Üniversiteyi bırakıp askere gitti, şehit oldu

Güncelleme Tarihi:

Üniversiteyi bırakıp askere gitti, şehit oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2008 07:44

Erzincan'ın Kemah ilçesi kırsalında askeri aracın geçişi sırasında, teröristlerin önceden yola döşediği mayının patlatılması sonucu şehit olan Jandarma Er Abdullah Aydın Emer'in, 15 gün önce İstanbul'dan Adana'ya taşınan ailesinin evinde büyük üzüntü yaşanıyor.

Haberin Devamı

ŞEHİT ASKER YÜREKLERİ DAĞLADI...

Terhisine 95 gün kala şehit olan Abdullah Aydın Emer'in, askere gitmek için Kocaeli Üniversitesi İşletme Fakültesi'ndeki öğrenimini 1. sınıftan bıraktığı belirtilirken, Adana'daki evini ise hiç görmediği öğrenildi.

Türk Telekom Yüreğir İşletme Müdürlüğü'nde çalıştığını ve yaklaşık 15 gün önce İstanbul Pendik'ten Adana'ya tayin olduğunu belirten baba İsmail Emer, oğlunun şehit olduğu haberini televizyondan öğrendiğini söyledi.

Oğlu ile en son pazar günü telefonda görüştüğünü ve moralinin çok yüksek olduğunu belirten Emer, “Oğlum askerliği çok seviyordu. Sanki asker olarak doğmuştu. Pazar günü görüştüğümüzde, yeni adresimizi verdim ve karakola bildirmesini istedim. Adana'daki evini bile göremeden şehit oldu. Vatan sağolsun” dedi.

İsmail Emer, eşi Tülay Emer'in, 12 yıl önce omurgalarında yaşadığı bir rahatsızlık sonucu yatalak kaldığını belirterek, oğlunun şehit haberine inanamadığını söyledi.

Oğlunun çok zeki olduğunu ve iyi bilgisayar bilgisine sahip bulunduğunu belirten baba Emer, oğlunun, eylül ayında yapılacak KPSS'ye girmek için başvuruda bulunduğunu ve sınava Erzincan'da gireceğine dair belgesinin geldiğini kaydetti.

Şehidin tek erkek kardeşinin İstanbul'da özel bir şirkette çalıştığını belirten Emer, onun da acı haber üzerine Adana'ya gelmek için yola çıktığını bildirdi.

Baba Emer, bundan sonra Adana'da ikamet edecekleri için şehidi de Adana'daki şehitlikte toprağa vereceklerini söyledi.
Şehit haberi üzerine Emer'in yakınları merkez Yüreğir ilçesi Atakent mahallesindeki evine akın ederlerken, eve Türk bayrakları asıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!