Gül türbanın rövansını aldı

Güncelleme Tarihi:

Gül türbanın rövansını aldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2008 00:00

Meclis’te basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Kılıçdaroğlu, rektör atamalarında türban kararına direnç gösterenlerin hedef alındığını söyledi. Kılıçdaroğlu "Türkiye açıkça Gül’ün siyasi hırsının tutsağı oldu. Ne rektörlerin bilimsel dosyalarına ne mesleki deneyimlerine ne de seçim sonuçlarına bakmıştır. Bir öç psikolojisi ile hareket edilmiştir" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün rektör atamalarındaki tavrıyla türban düzenlemesinin rövanşını almak istediğini söyledi. Kılıçdaroğlu, Gül’ün bu tavrının, "Hálá eski partisinin bir neferi" gibi çalıştığını ortaya koyduğunu savundu.

YÖK Başkanı ve Gül istifa etsin

Kılıçdaroğlu, dün Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, "Laiklik karşıtlığı 10 yüksek yargıç tarafından onaylanan Cumhurbaşkanı’nın konumu ve ona çanak tutan YÖK Başkanı tartışmalı hale gelmiştir. İkisinin de Türkiye’de karmaşa istemiyorlarsa, ülkede huzur istiyorlarsa görevlerinden ayrılmaları gerekir" dedi. Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

Arka bahçeye çevirmek istiyorlar

"Türkiye açıkça Gül’ün siyasi hırsının tutsağı oldu. Üniversiteler, AKP’nin arka bahçesi konumuna getirilmek istenmektedir. Ne rektörlerin bilimsel dosyalarına ne mesleki deneyimlerine ne de seçim sonuçlarına bakmıştır. Bir öç psikolojisi ile hareket edilmiş ve etkin rektörlerin tasfiyesi amaçlanmıştır.

YÖK, günahını hafifletti

YÖK Başkanı ön temizliği yaptı. Gül’ün günahını hafifletti. Esas darbe bizim demokrat Sayın Cumhurbaşkanı’ndan geldi. Yüzde 47 mi büyük, yüzde 15 mi? 564 mü büyük 181 mi? Bu rakamlar 9 Eylül Üniversitesi seçimlerinin oy dağılımlarıdır. Yüzde 15 oyu almış bir adayı atamaktan çekinmemiştir. Acaba bu adayın ailesinin milli görüş geleneğinden olması, aile bireylerinin AKP Akhisar İlçe Teşkilatı yöneticisi olmasının bir etkisi olmuş mudur? Rektör seçimlerinin startı çok önceden verildi. En önemli hedefler türban kararına direnç gösteren rektörlerdi.

Zamanı gelince hesabı sorulacak

Toplu istifalara, protestolara kulaklarını tıkayan Cumhurbaşkanı, görevini yapmanın huzuru içinde tatile çıkmıştır. Ama unutulmasın ki zamanı gelince sırça köşkte oturanlardan bunların da hesabı sorulacaktır."

Kılıçdaroğlu, "Nasıl hesap soracaksınız?" sorusuna "Soracağız, onu göreceksiniz" yanıtını verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!