Tercihe saygılı ol TSK’yı yıpratma

Güncelleme Tarihi:

Tercihe saygılı ol TSK’yı yıpratma
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2008 00:00

TBMM Başkanı Köksal Toptan, yasama yılının kapanışı nedeniyle dün düzenlediği basın toplantısında "Türkiye’nin enerjisini gereksiz iç tartışmalara ve toplumsal gerilimlere harcamaması gerekir" diyerek herkesi yaşananlardan ders almaya ve kısır çekişmelerden vazgeçmeye çağırdı.

Toptan’ın rektör atamaları ile CHP-Genelkurmay tartışmasındaki değerlendirmeleri şöyle:

"Milli Eğitim Bakanı olduğum 1992’de rektör atamalarında üniversite öğretim üyelerinin de söz sahibi olmasını istedik. Üniversitelerin belirleyeceği 6 aday arasından YÖK 3 adayı seçecek, Cumhurbaşkanı da bir kişiyi atayacaktı. YÖK ve Cumhurbaşkanına ait olan bu yetkiyi tartışmamak lazım. Mevcut anayasal düzenleme böyle kaldıkça cumhurbaşkanının kararına saygı göstermek gerekir.

CHP-Genelkurmay tartışması konusunda spesifik ve ayrıntılı değerlendirmeyi doğru bulmam. TSK’nın günlük siyasetin dışında tutulması gerekir. Özgürlük ortamında eleştiri yapılabilir. Ama bunları yaparken TSK’yı yıpratacak söz ve davranışlardan kaçınmak gerekir."

Demirel’den ziyaret 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, uzun bir aradan sonra ilk kez Meclis’e gelerek TBMM Başkanı Köksal Toptan ile 40 dakika görüştü. Demirel, TBMM Başkanlığı’nda 1 yılını dolduran Toptan’a, "Devran" adlı kitabını hediye etti. Demirel, "Seçildiğinizde gelemedim, seneyi devriyesinde geleyim" dedi. Demirel, TBMM’nin 6 dönem üyesi olduğunu hatırlatarak, "Bu Meclis’te çok hatıralarımız var. Ve her şeyden önemlisi bu Meclis, Cumhuriyet’in kalbidir. Varlığı Cumhuriyet’in teminatıdır. Hürlüğü geleceğimizin teminatıdır" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!