’F tipi’ örgütlenenleri mutlu ettiniz

Güncelleme Tarihi:

’F tipi’ örgütlenenleri mutlu ettiniz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2008 00:00

Yapılan pazarlıklar sonucunda YAŞ’tan ihraç çıkmadığını vurgulayan ve Genelkurmay’dan çok sert bir yanıt alan CHP Grup Başkanvekili Kılıçdaroğlu, dün bir basın toplantısı yaptı.

Kılıçdaroğlu, Genelkurmay’ın "YAŞ’ın ihraç kararları, bazı kesimleri mutlu veya mutsuz etme amacına yönelik değildir" açıklamasına, "F tipi (Fethullahçı) örgütlenme içinde olanların bu sonuçtan mutlu oldukları kesindir" yanıtını verdi.

İLK kez sınır ötesi harekát konusunda karşı karşıya kalan CHP ve Genelkurmay Başkanlığı arasında bu kez Yüksek Askeri Şûra’dan ihraç kararı çıkmaması üzerine yapılan yorumlar nedeniyle gerginlik yaşanıyor. CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay’ın, "YAŞ’ın ihraç kararları, bazı kesimleri mutlu veya mutsuz etme amacına yönelik değildir" açıklamasına, "F tipi (Fethullahçı) örgütlenme içinde olanların bu sonuçtan mutlu oldukları kesindir" yanıtını verdi.

Baykal devreye girdi

Kılıçdaroğlu’nun, "Yapılan pazarlıklar sonucunda YAŞ’tan ihraç çıkmadığı" ve Orgeneral Büyükanıt’a emekliliğinde kullanılmak üzere "Yüksek fiyata araç alındığı" yolundaki sözleriyle başlayan polemik dün de sürdü. CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek dün sabah YAŞ’la ilgili bir soru önergesini TBMM Başkanlığı’na verdi. Özyürek, Başbakan Erdoğan’a yönelik önergesinde "İhraç kararı alınmayışının nedeni YAŞ kararlarının Ergenekon soruşturması ile ilişkilendirilmesinden çekinilmesi midir? Bu nitelikte dosyaların karara bağlanmamasında Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Milli Savunma Bakanı’nın şerh koyma kararlılığı etkili olmuş mudur?" diye sordu. Antalya’da tatilde olan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal devreye girerek, Kılıçdaroğlu ile görüştü. Baykal’ın, TSK ile gerginliğin tırmandırılmamasını istediği belirtildi. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu, TBMM’deki basın toplantısında gazetecilerden soru almadı ve sadece yeni sorular yöneltmekle yetindi.

Kaç ihraç dosyası var?

Kılıçdaroğlu, "CHP, cumhuriyetin kurumları ile hiçbir zaman karşı karşıya gelmemiştir. Ama bu kurumların başındakilerin söz ve eylemleri ile tutarlılığına büyük önem vermiştir" diyerek şunları söyledi: "Açıklamamda birilerinin mutlu ya da mutsuz olmasına hiç değinmedim. Ama F tipi (Fethullahçı) örgütlenme içinde olanların bu sonuçtan mutlu oldukları kesindir. Kaldı ki Genelkurmay’dan yapılan açıklamada ’İnceleme ve araştırmalar uzun süre alabilmektedir’ deniliyor. Şimdi soruyorum: YAŞ kararları gündemine gelmesi beklenen ancak inceleme ve araştırması tamamlanmayan dosya sayısı kaçtır? Bugüne kadar ihraç kararı çıkmayan kaç YAŞ toplantısı olmuştur?

Büyükanıt’a alınan araç ne?

Açıklamam için hem mesnetsiz denilmesi, hem de ithal bir aracın satın alındığının kabulü tam bir çelişkidir. Ne ben ne de bir başkası Sayın Büyükanıt’a bir araç hediye edildiğini iddia etmiş değiliz. Şimdi açık ve net soruyoruz: Acaba terörle mücadele edip emekli olan diğer Genelkurmay Bakanları için de sıfır kilometre yeni bir zırhlı araç ithal edildi mi? Aracın kaç lira bedelle ithal edildiğinin, alınmayan gümrük ve diğer vergilerin tutarları ile arabanın markası kamuoyuna açıklanacak mıdır?

Cumhurbaşkanı anlamamış

Açıklama kervanına Sayın Cumhurbaşkanı da katılmış. Sayın Cumhurbaşkanı öyle anlaşılıyor ki ne benim açıklamalarımı ne de Genelkurmay’ın açıklamalarını anlamış değil. Sayın Cumhurbaşkanı hangi ’içgüdü’ ile bu açıklamayı yapmıştır. Genelkurmay araç alımını kabul etmesine karşın Sayın Gül’ün bunu yalanlaması gerçekten ilginçtir. Bugüne kadar birçok yabancı ülkenin, yabancı politikacının haksız bir şekilde acımasızca eleştirdiği Türk Silahlı Kuvvetleri’ne sahip çıkmayan bir Cumhurbaşkanı’nın bir araç alımında açıklama yapmasını anlamak gerçekten de zordur. Sayın Cumhurbaşkanı’na sormak istiyorum: YAŞ kararlarına muhalefet şerhi verirken devlet kurumları arasındaki iyi ilişkiler niçin aklınıza gelmedi?"

Haksız iddialar üzücü

CUMHURBAŞKANLIĞI’ndan konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı’nın yerindelik denetimi yapmadığı vurgulanarak, şöyle denildi: "Sayın Cumhurbaşkanımızın YAŞ kararlarını imzalamayacağını açıkladığı yönündeki iddia gerçeği yansıtmadığı gibi, emekli olan bir Genelkurmay Başkanı’na olağanüstü boyutlara ulaşan bir fiyatla özel bir aracın alındığı iddiası da iftiradır. Silahlı Kuvvetlerimizi zan altına sokan bu tür iddialar kamuoyunda yanlış kanaatler oluşmasına yol açmaktadır. Bu sebeplerle, sözü edilen haksız iddialar üzüntüyle karşılanmıştır."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!