’Çuwal’ sadece senaryoymuş

Güncelleme Tarihi:

’Çuwal’ sadece senaryoymuş
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2008 00:00

Ergenekon sanıklarından Halil Behiç Gürcihan’a ait "Operasyon Kırıkay" isimli belgede, Kuzey ırak’ta Türk Özel Timi’nin başına ABD timlerince çuval geçirilmesiyle sonuçlanan Süleymaniye Baskını’nın intikamını almak için, bir belgesel film kamuflajı altında ’Çuwal’ isimli operasyon düzenleneceği iddiası yer alıyordu.

Konuyla ilgili haberlerin basında yer alması üzerine, Gürcihan’ın babası Emekli Tümgeneral Ali İhsan Gürcihan, "Bu belge, bir dizi film için hazırlanan senaryodan başka bir şey değil. Senaryonun gizli kalması ve fikrin çalınmamasına yönelik yazılar yanlış anlaşıldı" dedi.

Film çekmek suç mu

Gürcihan’ın nişanlısı gazeteci Fatma Sibel Yüksek de, haberle ilgili şöyle konuştu: "Behiç’in yayınlanmış yüzlerce makalesinin yanı sıra, ’Gladyo’ya Mektuplar’ ve ’2012- İlk Şehit- Kırık Ay’ın Romanı’ adlı kitapları ve çevirileri var. Ülkemizde insanların, yazdıkları romanlardan dolayı yargılanmaya başlamaları son derece endişe verici." Nişanlısının, ’Kırık Ay’ romanını filme çekmek isteyen çeşitli yapım şirketlerinden teklifler aldığını belirten Yüksek, evden alınan senaryonun 2007’deki bir anlaşma üzerine yazıldığını söyledi. Yüksek, "Süleymaniye’deki çuval olayına karşı milli bir bakış açısıyla film yapmak istemek suç mudur? Bu tür düşünce ürünlerinden iddianameyi yazanların değil, ABD’lilerin rahatsız olması gerekir" diye konuştu.

(Ergenekon İddianamesi eklerinden, klasör 49/210)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!