Tatil ve diplomasi için bugün Bodrum’da

Güncelleme Tarihi:

Tatil ve diplomasi için bugün Bodrum’da
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 05, 2008 00:00

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile eşi Esma Esad, sürpriz bir şekilde bugün tatil için Türkiye’ye geliyor. Özel bir uçakla Bodrum’a gelecek olan Esad çiftini burada Başbakan Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan karşılayacak.

Haberin Devamı

Esad çiftinin aile yaşamında tatil geleneği olmadığı için, Bodrum’da tatil yapma düşüncesi, Suriye kamuoyunda da sürpriz olarak değerlendirildi. Esad çiftinin çocuklarını getirip getirmeyecekleri netleşmedi. Esad ve Erdoğan, Bodrum’da bir süre başbaşa görüşme fırsatı da bulacak. Son olarak İran’a giden ve İran Devlet Başkanı Mahmud Ahmedinejad’ın nükleer programına destek veren Esad’ın, Erdoğan’la görüşmesinde başta İran olmak üzere diğer bölgesel sorunların da ele alınması bekleniyor.

Mavi tur da yapabilir

Esad çiftinin güvenlik nedeniyle Bodrum’da hangi otelde kalacağına dair bilgi verilmedi. Türkiye tatillerinin bir haftadan kısa olması beklenen Esad çiftinin, bir tekneyle Bodrum’un koylarında günübirlik mavi tur yapabileceği belirtiliyor. Esad’lar için özel bir protokol uygulanmayacak, ancak güvenlikleri başta Muğla Emniyet Müdürlüğü olmak üzere Türk polisi tarafından sağlanacak. Esad çiftinin yanlarında özel korumaları da olacak.

Paris’te görüşmüşlerdi Erdoğan çifti son olarak geçen temmuzda Paris’te yapılan Akdeniz Birliği zirvesi sırasında Esad çiftiyle bir araya gelmişti. Paris’teki kısa görüşme sırasında Erdoğan’ın Esad’ları Türkiye’ye tatil için davet etmiş olabileceği de kulislerde konuşuluyor.

Erdoğan Antalya’ya gidecek

Haberin Devamı

ErdoÄŸan, Esad’la görüşmesinden sonra yangın felaketiyle karşı karşıya kalan Antalya’ya gidip incelemelerde bulunacak. ErdoÄŸan’a Adalet Bakanı Mehmet Ali Åžahin ve Çevre ve Orman Bakanı EroÄŸlu da eÅŸlik edecek. Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!