Baba Arslan’dan suç ortaklarına harçlık

Güncelleme Tarihi:

Baba Arslan’dan suç ortaklarına harçlık
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2008 00:00

Danıştay saldırısını düzenleyen Alparslan Arslan’la birlikte olaya adı karışan 4 kişinin Ergenekon soruşturmasını yürüten Savcı Zekeriya Öz’e verdikleri ifadelerden, şaşırtıcı bir iddia çıktı.

Cumhuriyet Gazetesi’ne düzenlenen bombalı saldırıda da adları geçen halen tutuklu bu 4 kişi, oğlunun bu suçu ’İslami motifle’ işlediğini ısrarla söyleyen baba İdris Arslan’ın, kendilerine cezaevinde harçlık ve Kuran dağıttığını iddia ettiler...

ALPARSLAN Arslan ile birlikte Cumhuriyet Gazetesi’nin bombalanması ve Danıştay saldırılarına adı karışan dört kişi, Sincan Cezaevi’nde Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz’e verdikleri ifadelerinde, "Alpaslan Arslan’ın babası İdris Arslan, cezaevinde hesabımıza para yatırdı" dediler. Ergenekon Soruşması’nda, bankalardaki para trafiği büyüteç altına alınan İdris Arslan’ın, cezaevinde yatan oğlunun suç ortaklarına harçlık ve Kuran’ı Kerim dağıttığı yönündeki ifadeler, belgelere sanıkların şu ifadeleriyle girdi:

Beş defa, 250-300 YTL

Tekin İrşi: Mesleği barmenlik. Osman Yıldırım ile 30 bin dolara anlaşıp Cumhuriyet Gazetesi’ne ilk bombayı attı. Pimini çekmediği için bomba patlamadı. 10 yıl hapis cezası aldı. 2 yıldır Sincan 2 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde. İfadesinde şunları söyledi: "Tutuklandıktan 6 ay sonra hesabıma 300 YTL para yatmış. Parayı kimin yatırdığına dair fiş geldi. Fişe baktığımda, parayı yatıranın Alpaslan Arslan’ın babası İdris Arslan olduğunu anladım. Daha sonraki süreçte, İdris Arslan 4 ya da 5 defa daha para yatırdı. Her defasında 250-300 YTL arasında para yatırıyordu. Mahkemeye gidip gelirken, aynı suçtan tutuklu diğer arkadaşlarla konuştuğumda, İdris Arslan’ın bütün arkadaşlara para yatırdığını öğrendim. İdris Arslan’ın neden bize para yatırdığını bilmiyorum."

Neden yatırdı bilmiyoruz

İsmail Sağır: Cumhuriyet Gazetesi’ne pimini çektiği halde patlamayan ikinci bombayı attı. Güvenlik önlemlerini atlatamayacağı düşünülerek, Danıştay’a saldırı eylemine katılmasından son anda vazgeçildi. 2 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalıyor. 2 kez müebbet hapis cezası aldı. İfadesinde şunları söyledi: "Cezaevindeyken Alpaslan Arslan’ın babası İdris Arslan, adıma tahminen 300 YTL yatırdı."

Erhan Timiroğlu: Cumhuriyet Gazetesi’ni bombalayan ekipteydi. Danıştay saldırısı için Ankara’ya kadar gitti ama eylemde yer almadığını söyledi. İsmail Sağır, Tekin İrşi, Osman Yıldırım ve Alparslan Arslan’la aynı ekipte. Arandığını duyunca İstanbul’da teslim oldu. İki kez müebbet hapse çarptırıldı. Sincan 2 Nolu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde yatıyor. İfadesinde şunları söyledi: "Alpaslan Arslan’ın babası İdris Arslan tarafından, bana iki defa 200 YTL, bir defa da 100 YTL para yatırıldı. Neden yatırdığını bilmiyorum."

Kuran’ı da kabul etmedik

Süleyman Esen: Alpaslan Aslan’a "Artık harekete geçme zamanı" diyerek azmettirmekle suçlanan Salih Hoca’nın Gültepe’deki evinde gözaltına alındı. Örgüte üye olmak ve bomba temin etmekten 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Alparslan Arslan’ın Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden sınıf arkadaşı. Suçlamaları kabul etmiyor. Alpaslan Arslan’ın adını kasıtlı olarak bu işe karıştırdığını sonra da özür dilendiğini iddia ediyor. 2 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalıyor. İfadesinde şunları söyledi: "Alpaslan Arslan’ın babası İdris Arslan, talepte bulunmadığım halde, adıma 200 YTL para yatırmış. ’Husumetli olduğum birisinin parasını kabul etmem’ diyerek iadesini istedim. İdris Arslan, hepimizin adına birer Kuran’ı Kerim göndermek istemiş. Ancak, biz yine bunu kabul etmedik. Ayrıca diğer şahısların hesabına da para yatırmış. Aykut Metin Şükre, bana bu parayı kabul etmediğini söyledi. Kuran’ı Kerim’i de kabul etmemiş."

(Klasör 391- Sayfa 168)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!