Babasının vasiyeti üzerine siyasete girdi

Güncelleme Tarihi:

Babasının vasiyeti üzerine siyasete girdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2008 11:36

Tedavi gördüğü Kadıköy’deki Acıbadem Hastanesi’nde yaşamını yitiren sanatçı ve AKP milletvekili Osman Yağmurdereli’nin babasının vasiyeti üzerine girdiği siyasi yaşamı 1 yıl sürdü.

Haberin Devamı

22 Temmuz seçimlerinde milletvekili seçilen ve 4 Ağustos’ta Meclis’te yemin eden Yağmurdereli, milletvekilliğinin 1’nci yılının dolmasına iki gün kala yaşama veda etti. Milletvekili seçildikten sonra da sanat dünyası ile ilişkisini koparmayan ve çalışmalarına devam eden Yağmurdereli, Osmanlı Sadrazamı Öküz Mehmet Paşa’nın hayat hikayesini dizi film olarak çekmeye hazırlanıyordu.

Uzun yıllar sanatçı kimliğiyle yaşamını sürdüren Osman Yağmurdereli, Demokrat Parti ve Adalet Partisi’nde siyaset yapan ve iki dönem Trabzon Milletvekili olan babası Zeki Yağmurdereli’nin vasiyetini yerine getirmek üzere 22 Temmuz seçimleri ile birlikte harekete geçti. Genel seçimlerde İstanbul 2. bölge 8’nci sıradan aday olan Yağmurdereli, AKP İstanbul Milletvekili seçilerek babasının vasiyetini yerine getirdi. Meclis’in yeni yüzleri arasında yer alan Yağmurdereli, babasının vasiyetini AKP Meclis grup toplantısında yaptığı bir konuşmada da dile getirmiş ve hedefinin ‘demokrasi savaşı vermek’ olduğunu söylemişti. Yağmurdereli aynı zamanda ANAP eski milletvekili ve bakanlardan Veysel Atasoy’un da kayınbiraderiydi.

ÖKÜZ MEHMET PAŞA’NIN FİLMİNİ ÇEKMEYE HAZIRLANIYORDU

Haberin Devamı

6 Şubat 1953’te Trabzon’da doğan Yağmurdereli, Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik bölümünden mezun oldu. Bir süre öğretmenlik yaptıktan sonra 1973-1975 yılları arasında yorumcu sanatçılık yaptı. 1988’de Yağmur Ajansı kurdu. Yağmur Ajans Yeşilçam'ın ünlü oyuncuları ve genç yeteneklerini çatısı altında toplayarak, beyaz perdenin beyaz camda yaşamasına olanak sağladı. Çeşitli TV kanallarında yayınlanan Yağmur Ajans yapımları izleyicilerden büyük ilgi gördü. “Kınalı Kar”, “Hanım Ağa”, “Melekler Adası” ve “Yılan Hikayesi” popüler bir çok diziye imza attı.

Yağmurdereli, vasiyet gereği girdiği siyasi yaşamı boyunca da sanat dünyası ile ilişkisini koparmadı ve çalışmalarını sürdürdü. Yağmurdereli, Osmanlı Sadrazamı Öküz Mehmet Paşa'nın hayat hikayesi dizi film olarak çekmeye hazırlanıyordu. Ayrıca 1915’ler de Ermenileri anlatan bir diziyi içinde ön araştırma yapıyordu.

SAY’LA POLEMİĞE GİRDİ, GENÇ’E SERT ÇIKTI

Yağmurdereli, 1 yıllık siyasi yaşamı boyunca özellikle ünlü Piyanist Fazıl Say’la girdiği polemik ve Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç’in sözlerine verdiği karşılıkla da gündeme geldi. Yağmurdereli, “bu ülkeden gitmek istiyorum” diyerek tartışma başlatan Say’ın bir televizyon programında kendisi hakkında ‘göbeğini kaşıyan adam’ olarak nitelendirmesinde bulunması üzerine “Bu kardeşimizin acaba hangi CD’si, hangi klasik bestesi, Türk halkı tarafından beğenilip rağbet gördü, çok sattı? Ne yaptı da bu kadar şöhretli oldu? Çok üzülüyorum. Bu ismi andığınız zaman aklınıza acaba şarkıları mı geliyor yoksa başka şeyler mi geliyor? Sanatçılarla olan dostlukları mı geliyor? Önce bize, Türk halkına, varlığını ispat edecek. Belli bir kitleye çok az bir gruba kendini anlatması yetmez. 70 milyona anlatacak ondan sonra gelip bu ülkenin iktidar partisine, cumhurbaşkanına, başbakanına, kültür bakanına, milletvekiline daha dikkatli konuşacak." diye konuşmuştu.

Yağmurdereli, Kızılay yönetim kurulu üyeliğinden istifa etmediği gerekçesiyle kendisine sert eleştirilerde ve suçlamalarda bulunan Genç’e ise “kendisi çiçek sulamada usta. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ya da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a söyleyeceğini ve milletvekilliği sona erdikten sonra Genç'i ‘park bahçeler’de görevlendirmelerini isteyeceğim” diyerek yanıt vermişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!