Çukurambar zirvesi

Güncelleme Tarihi:

Çukurambar zirvesi
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 29, 2008 00:00

Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan, önceki gece 5 saat süreyle gizli bir görüşme yaptı.

Cumhurbaşkanı Gül ile Başbakan Erdoğan önceki gece, Gül’ün eniştesi AKP milletvekili Mehmet Tekelioğlu’nun Çukurambar semtindeki evinde 5 saat süreyle gizli bir görüşme yaptı. Tekelioğlu, Hürriyet’e "Sayın Gül’ün eniştesiyim. Zaman zaman gelirler" dedi.
Haberin Devamı

ANAYASA Mahkemesi’nin AKP hakkındaki kapatma davasını görüşmeye baÅŸlamasına 12 saat kala CumhurbaÅŸkanı Abdullah Gül ve BaÅŸbakan Tayyip ErdoÄŸan, önceki gece AKP Ä°zmir Milletvekili Mehmet TekelioÄŸlu’nun Çukurambar’daki Kar Apartmanı’nın 22 nolu dairesinde gizlice buluÅŸtular. Sivil araçlarla gelinen ve yaklaşık 5 saat süren buluÅŸma az sayıda koruma polisi eÅŸliÄŸinde gerçekleÅŸti.           Â

Programını iptal etti            Â

BaÅŸbakan ErdoÄŸan, Ä°stanbul’daki programını iptal ederek, saat 20.00 sıralarında Ankara’ya döndü. ErdoÄŸan’dan yaklaşık 15 dakika sonra ise CumhurbaÅŸkanı Gül, Kayseri’deki programlarını tamamlayarak EsenboÄŸa Havaalanı’na, oradan da polis helikopteriyle DışiÅŸleri Konutu’na geçti. ErdoÄŸan ise EsenboÄŸa Havaalanı’ndan 0002 plakalı makam aracı ile Subayevleri’ndeki evine gitti. BaÅŸbakanın yakın korumaları bir süre sonra evden ayrıldı. Bu durum, olaÄŸan günlerde ErdoÄŸan’ın bir daha evden çıkmayacağının iÅŸaretiydi. Ancak ErdoÄŸan, saat 21.30 sıralarında 34 F 8548 plaka takılmış sivil Mercedes makam aracıyla evinden çıktı. Sadece bir koruma polis aracının eÅŸlik ettiÄŸi ErdoÄŸan’ın makam aracı, Balgat’ın Çukurambar semtindeki Kar Apartmanı’nın kapalı garajına girdi. Makam aracı ErdoÄŸan’ı bıraktıktan hemen sonra AKP Genel Merkezi’ne boÅŸ döndü. Bu sırada ErdoÄŸan’a eÅŸlik eden koruma polisleri binadan ayrıldı.     Â

Korumalar fark etti   Â

/images/100/0x0/55ea6b75f018fbb8f87eb572

Haberin Devamı

ErdoÄŸan’ın koruma amiri Zeki Bulut ve Gül’ün koruma amiri Osman Cangal, pastanede bir süre oturduktan sonra, bir arabaya binerek Gül ve ErdoÄŸan’ın buluÅŸtuÄŸu apartmanın çevresinde dolaÅŸtılar. Cangal ve Bulut’un bu kontrol sırasında zaman zaman araçlarının farlarını kapatması dikkat çekti.Cangal ve Bulut, bu kontrolleri sırasında Hürriyet muhabirini binanın önünde görünce tedirgin oldular. Bu tedirginlik birkaç dakika sonra buluÅŸmanın gerçekleÅŸtiÄŸi sekizinci kattaki daireye de yansıdı. Bir kiÅŸi, zaman zaman perdenin arkasından bakarak, Hürriyet muhabirini kontrol etti.     Â

Evden takip ettiler

İstanbul Güngören’deki patlama haberi geldiğinde de Gül ve Erdoğan buluşması sürüyordu. Gelişmeleri birlikte takip eden Erdoğan ve Gül birer yazılı açıklama yaparak olayı kınadılar. Saatler 01.46’yı gösterdiği sırada Passat marka bir araç kapalı garaja girdi. Dikkat çeken, Passat marka araçtaki plakanın, Başbakan Erdoğan’ı Kar Apartmanı’na getiren Mercedes marka makam aracındaki 34 F 8548 plakasını taşımasıydı. Passat, içeri girişinden birkaç dakika sonra garaj kapısından Başbakan’ı alarak Çukurambar’daki evden ayrıldı.

Gece yarısı bitti

/images/100/0x0/55ea6b75f018fbb8f87eb574


Cumhurbaşkanı Gül ile Başbakan Erdoğan’ın gizli zirvesi geceyarısına kadar sürdü. Konukların gidişiyle apartmanın sekizinci katında gece boyunca yanan ışıklar da söndü.

Çukurambar zirvesi
Korumalar pastanede

Gizli buluşma sırasında Gül’ün yakın koruma amiri Osman Cangal ile Erdoğan’ın yakın koruma amiri Zeki Bulut, Tekelioğlu’nun evinin yakınlarında pastanede, görüşmenin bitmesini beklediler.








Çukurambar zirvesi
Birlikteydik sohbet ettik

AKP İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Tayyip Erdoğan’ın buluşmasını doğruladı. Tekelioğlu Hürriyet’in, "Önceki gece Başbakan’ı ağırlamışsınız" sorusuna, "Evet, ne var bunda?" yanıtını verdi. Tekelioğlu, "Cumhurbaşkanının da olması nedeniyle ilgi çekti" anımsatması üzerine, "Evet" diye doğruladı. Ardından da, "Biliyorsunuz ben Sayın Cumhurbaşkanı’nın eniştesiyim. Zaman zaman gelirler" dedi. Tekelioğlu, "Birlikte yemek mi yediniz?" sorusuna, "Eşim ve çocuklar zaten burada yoklar, sohbet ettik" karşılığını verdi. Mehmet Tekelioğlu, Gül’ün halasının oğlu. Çocukluğundan itibaren Gül’ün yakın arkadaşı olan Tekelioğlu, Gül’ün kızkardeşi Hatice’nin de eşi. Cumhurbaşkanı Gül, kendisi evlendiğinde gelin arabasını kullanan Mehmet Tekelioğlu’nun kızı, yeğeni Hümeyra Tekelioğlu’nun nikáh şahitliğini yapmıştı.

Cuma da kaybolmuÅŸtu

Erdoğan, geçtiğimiz Cuma gecesi de yine aynı plaka takılmış makam aracıyla Keçiören Belediyesi’nin toplu açılış törenine katıldıktan sonra Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’i de yanına alarak Subayevleri’ndeki konutuna gelişi sırasında konvoydan ayrılarak 2.5 saat ortadan kaybolmuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!