Öldürülen teröristlerden 2'si elebaşı

Güncelleme Tarihi:

Öldürülen teröristlerden 2si elebaşı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2008 19:19

TÜRK Silahları Kuvvetleri'nin Hakkari ve Şırnak’ta düzenlediği operasyonda ölü ele geçirilen 1'i kadın 2 teröristin bölücü örgütün üst düzey elebaşlarından olduğu ortaya çıktı.

‘Ferhat Dersim' kod adlı Abdurrahman Nalioğlu'nun PKK’nın Şırnak'taki Bestler-Dereler bölge sorumlusu olduğu, ‘Nuda Karker' kod adlı Nazan Bayram'ın ise yardımcısı olduğu belirlendi.

Şırnak’ın Bestler-Dereler bölgesindeki Hezil vadisinde güvenlik güçleriyle 3 gün önce çıkan çatışmaya giren teröristlerden 5'i öldürüldü. Öldürülen PKK'lılar arasında örgütün silahlı kanadının 2 üst düzey elebaşı da bulunuyor. Bunlardan ‘Ferhat Dersim' kod adlı 33 yaşındaki Abdurrahman Nalioğlu'nun 16 yıl önce örgütün silahlı kadrosuna katıldığı ve Tunceli'de uzun süre sözde bölge sorumluluğu yaparak çok sayıda silahlı eyleme katıldığı belirtildi. Nalioğlu son olarak PKK'nın Bestler-Dereler bölgesinde elebaşılık yaptığı kaydedildi.

‘Nuda Karker' kod adlı 36 yaşındaki yardımcısı Nazan Bayram’ın da aynı şekilde örgütün silahlı kanadının yöneticilerinden olduğu, 16 yıl önce örgütün dağ kadrosuna katıldığı ve çok sayıda silahlı eyleme katıldığı bildirildi. Bayram ve Nalioğlu, 1994- 95 yıllarında ise örgütün Şam’daki Mahsum Korkmaz Akademisi’nde Abdullah Öcalan’ın yanında siyasi teorik eğitim almışlardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!