Güngören'de patlama: 17 ölü, 154 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Güngörende patlama: 17 ölü, 154 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2008 07:06

İstanbul Güngören'de iki ayrı noktada meydana patlamalarda 17 kişi ölü, 154 kişi de yaralandı.

Haberin Devamı

İşte patlama anının saniye saniye fotoğrafları

Hain saldırıdan ilk görüntüler

Hastane önünden görüntüler

Dehşet gecesinden gündüz fotoğrafları...

Yabancı ajanslar patlamayı bu fotoğraflarla dünyaya geçti

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/banner_gung.jpgİstanbul Güngören'de araç trafiğine kapalı cadde üzerinde çöp kutularına yerleştirilen parça tesirli 2 bombanın 10 dakika arayla patlatılması sonucu 17 kişi öldü, 154 kişi de yaralandı. Patlamadan sonra çevreye dağılan kopmuş insan parçaları ve yaralıların çığlıkları olay yerini savaş alanına dönüştürdü. Vali Muammer Güler, “Bu insanlara alçakça, haince yapılan lanetlenecek bir saldırı” diye konuştu.

Güngören Güven Mahallesi Kanal Caddesi Menderes Çıkmazı'nda kalabalığın yoğun olduğu, trafiğe kapalı cadde üzerinde saat 21.55'te ankesörlü telefon kulübesinin yanında bir patlama meydana geldi. Doğalgaz borusunda meydana geldiği sanılan patlama sırasında çevrede bulunan biri kadın, bazı kişiler kanlar içinde kaldı. Yerde yatan yaralılara yardım etmek amacıyla çevredekiler patlamanın olduğu yerde toplanmaya başladı. Görgü tanıkları polis ve sağlık ekiplerine haber verdi.

Haberin Devamı

ORTALIK SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ    

Bu patlamadan yaklaşık 10 dakika sonra, olay yerine yaklaşık 50 metre uzaklıkta, bu kez kulakları sağır edercesine, büyük bir patlama daha meydana geldi. Tuzak olarak hazırlanmış ikinci patlamada, ortalık savaş alanına döndü. Kapmuş insan parçaları çevreye saçılırken, cadde kan gölüne döndü. Olay yeri toz bulutu içerinde kalırken, yaralıların çığlıkları yürekleri dağladı.

Kısa sürede polis ve çok sayıda sağlık ekibi olay yerine sevk edildi. Yaralılar ve ölenler ambulanslarla hastanelere taşınırken, polis olay yerindeki dağıtmak için büyük çaba sarfetti. Olay yeri inceleme ekipleri ve bomba uzmanları bölgede ayrıntılı bir araştırma başlattı. Çevredeki işyerlerinin mobese kameraları da incelenmek üzere toplatıldı.

TERÖR SALDIRISI

Kısa sürede olay yerine gelen İstanbul Valis Muammer Güler ve Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, inceleme yaptı. Bir süre sonra açıklama yapan Vali Muammer Güler, patlamaların haince düzenlenmiş terör saldırısı olduğunu, ve 17 kişinin öldüğünü 100'den fazla yaralı bulunduğu bildirdi. “Milletçe başımız sağolsumn” diyen Vali Güler, saldırının çöp kutularına konulan iki bombanın tuzaklı bir şekilde patlatıldığına dikkati çekti.

Haberin Devamı

Vali Muammer Güler bir soru üzerine saldırılarda canlı bomba emaresi olmadığını belirterek, “Mobese kameraları tek tek inceleniyor. Canlı bomba emaresi yok. Çöp tenekesine konulmuş patlayıcılar zaman ayarlı olabilir veya uzaktan kumandalı olabilir patlatılması suretiyle saldırı gerçekleşmiş. Bunların incelemesi yapılıyor. Buradaki terör saldırısının özelliği tamamen masun insanlara alçakça haince yapılan bir saldırı olması nedeniyle lanetlenecek bir eylem. Bu saldırının insanlara ve kalabalığa yönelik olması olması işin mehametini gösteriyor. Bu karışıklık, bir panik havası yaratmak amaçlı bir saldırı” diye konuştu.

İlgili tüm kişelerin görevlerinin başında olduğunu ve uzmanların olay yerinde detaylı inceleme yaptığını belirten Vali Muammer güler, en ufak bir ayrıntının bile kendileri için önemli olduğunu bu nedenle çalışmaların titizlikle yapıldığını söyledi.

Haberin Devamı

PARÇA TESİRLİ BOMBA

Vali Güler, eldeki ilk bilgilere göre bombalar parça tesirli olabileceğini söyledi. Vali Güler, olaydan kısa süre sonra televizyonlarda yer alan bazı görüntülere de değinerek, insanları rencide edici çok kötü görüntülierin yayınlanmamasını istedi. Olayın yerinden çok kötü görüntülerin verildiği şeklinde bilgiler verildiğini anlatan Vali Güler, “Haber alma hürriyetine itirazımız yok ama insanları rencide etmemesi ve bazı kişilerin amaçlarına hizmet etmemesi gerekir” dedi. Güler, saldırıyı gerçekleştiren örgütün ise başta bombanın türü olmak üzere yapılan incelemelerden sonra belirleneceğini açıkladı.

Görgü tanıkları ise ilk patlamadan sonra olay yerinde yaklaşık bin kişinin toplandığını ve ikinci patlama ile facianın gerçekleştiğini söylediler. Görgü tanıkları ikinci patlamadan sonra yaklaşık 50 metre uzağındaki kişilerin bile etkilendiğini belirtttiler.

Haberin Devamı

ERDOĞAN: NEFRETLE LANETLİYORUM

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “İstanbul Güngören'de işlek bir caddede ve yoğunluğun bulunduğu bir saatte kadın, erkek, çocuk, yaşlı ayırt etmeden hunharca masum vatandaşlarımızı hedef alan terör saldırısını nefretle lanetliyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!