AKP'li Başkan'dan CHP'ye ağır eleştiri

Güncelleme Tarihi:

AKPli Başkandan CHPye ağır eleştiri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2008 14:18

DENİZLİ Belediye Başkanı AKP'li Nihat Zeybekci, partisinin İl Danışma Meclisi'ndeki toplantısında yerel seçimde belediye başkanlığına kapıdaki görevliyi bile gösterseler CHP adayını hezimete uğratacağını ileri sürdü. Zeybekci CHP'yi eleştirirken, “Millet, Hz. Muhammed ile Atatürk'ü ayırt edemediğinizi görüyor. Biz din üzerine siyaset yapmadık, yapmayacağız” dedi.

Haberin Devamı

Denizli'de AKP'nin cumartesi günü yapılan temmuz ayı İl Danışma Meclis toplantısına AKP milletvekilleri Mehmet Salih Erdoğan ve Mehmet Yüksel ile Denizli Belediye Başkanı AKP'li Nihat Zeybekci, AKP İl Başkanı Bilal Uçar, belediye başkanları, il genel meclisi üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkan Zeybekci, kendisine ihtiyacının kalmadığına kanaat getirdiğinde, parti büyüklerinden ve halktan müsaade isteyeceğini söyledi. Kendisinin aday olmayacağı haberleri karşısında CHP'lilerin kendilerine gün doğduğunu düşündüklerini ileri süren Zeybekci, şöyle dedi:
“Onlar, başkan gidiyor, bize gün doğdu diye düşündüler. Ancak yanılıyorlar. Seçimlerde ben veya bir başkasının aday olması önemli değil. Milletimiz AKP'yi tanıyor. Karşılarına belediye başkan adayı olarak, kapıda duran görevlimizi çıkarsak, o bile onları hezimete uğratır. Denizli'de belediye başkanlığını alacağız diye hiç heveslenmesinler.”

Siyaseti temiz tutmak zorunda olduklarını belirten Zeybekci, CHP'ye eleştirilerini, “Millet sizin ne olduğunuzu biliyor. Milletin değerleriyle ilgili ne düşündüğünüzü biliyor. Millet, Hz. Muhammed ile Atatürk'ü ayırt edemediğinizi görüyor. Biz din üzerine siyaset yapmadık, yapmayacağız” ifadelyeriyle sürdürdü.

Başkan Nihat Zeybekci, CHP İl Başkanı Ali Kavak'ın “Atatürk Anıtı'nda bulunan atın cinsel organını belediye kestirdi” iddiasını hatırlatarak, “Onlar Atatürk'ün yüzüne bakmaya utandıkları için atına bakıyorlar. Denizli Belediyesi'nin AKP dönemindeki yaptıkları hizmetlere onların hayalleri bile yetmez” diye konuştu.
AKP İl Başkanı Bilal Uçar da, Denizli Belediyesi'nin yaptığı yol ve kavşaklardan muhalefetin rahatsızlık duyduğunu öne sürerek, “Bu nasıl bir zihniyettir. Yol medeniyettir. Onların medeniyet anlayışı bu kadar. CHP İl Başkanı Kavak, ‘Belediyenin orda ne işi var' diyor. Bunlara alternatif bir şey yapamayınca iftira ve karalama çabasına giriyorlar” dedi.

Bilal Uçar, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci'nin yerel seçimlerde aday olup olmayacağı haberleriyle ilgili muhalefetin ‘Kaçmasın, sandıkta hesap versin’ açıklamalarını hatırlatarak, “Şu an Nihat Zeybekci'nin karşısına çıkacak adayları bile yok. Başkan Zeybekci'nin karşısına aday bile çıkaramayacaklar. Bu birlik ve beraberlikle yerel seçimleri kazanacağız” diye konuştu.

AKP Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel ise AKP'nin 24 saat teyakkuz halinde çalıştığını söyleyerek, “Ülkeyi karış karış geziyoruz. Böyle bir çalışma hiçbir partide yok, olması da mümkün değil. Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, ne yaparsa yapsın rakiplerimiz görmezden geliyor” diye yakındı.

Konuşmaların ardından AKP'nin ‘Siyaset Akademisi’ni başarıyla bitiren 105 kişi sertifikalarını aldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!