% 95 nede uyuştunuz

Güncelleme Tarihi:

% 95 nede uyuştunuz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2012 00:00

Oslo görüşmelerine ilişkin mütabakat metinlerini açıklayan CHP Milletvekili Haluk Koç, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın “Öcalan’ın ülkeye ve bölgeye yönelik vizyonu Başbakan’la yüzde 90-95 örtüşüyor” dediğini öne sürdü. Koç, Erdoğan’a, “Terörün başı Öcalan ile yüzde 90-95 uyuştuğunuz noktalar nelerdir?” diye sordu.

Haberin Devamı

CHP, MİT ile PKK arasındaki Oslo görüşmelerine ilişkin protokol ve mutabakat metinlerini kamuoyuna açıkladı. CHP Sözcüsü Haluk Koç dün basın toplantısıyla açıkladığı protokolün altında, “Koordinatör, hakem devlet” olarak İngiltere’nin imzasının bulunduğunu söyledi. Koç, sürece “Başbakanın Özel Temsilcisi” olarak katılan MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın görüşmeler sırasında, “Öcalan’ın ülkeye ve bölgeye yönelik vizyonu Başbakan’la yüzde 90-95 örtüşüyor” dediğini öne sürerek, Başbakan Tayyip Erdoğan’a, “Terörün başı Öcalan ile yüzde 90-95 uyuştuğunuz, mutabık kaldığınız noktalar nelerdir? Öcalan ile fikren hangi noktalarda kucaklaşıyorsunuz?” diye sordu.

Özerk bölge sözü

Fidan’ın, ana dilde eğitim konusunda “Nasıl olsa orası özerk bölge olacak. Öğretmen tayini dahil eğitim hizmetleri belediyelere, valilere devredilecek” sözünü verip vermediğini de soran Koç, “Bu cümleler Oslo tutanaklarında aynen yer almıştır. Bu sözün arkasında siz var mısınız?” dedi ve şöyle konuştu: “Siz yoksanız basına yaptığınız son açıklamada ‘Benim bilgim olmadan böyle bir şeyi bu adam yapacak, ben onu orada tutacağım, öyle şey olur mu ya...’ dediniz. Şimdi bu sözlerden sonra Hakan Fidan’ı neden korumaya alıp, neden özel yasa çıkarttığınızı çok iyi anlıyoruz. Bu işin tepesinde sorumluluğun sizde olduğunu ve yargı sürecinin size uzanacağını çok iyi görüyorsunuz.” Şehit sayısının 4 ayda 116’ya ulaştığını, ülkenin kan gölüne döndüğünü, halkın kan ağladığını belirten Koç, “Sabr-ı Cemil zamanı, Hz. Eyüp Sabrı gösterme zamanı çoktan geçti Sayın Başbakan. Bugünlere gelişimizde son 10 yıldaki siyasi sorumluluğunuzu sorguluyoruz. Size ‘Ağırbaşlı, vakur olun da molla desinler’ sözünü hatırlatarak devam ediyorum” diyerek şöyle konuştu: “Başbakan uçakta gazetecilere ne itiraf ediyor? ‘Benim gönderdiğim istihbarat teşkilatının başındaki müsteşarımın veya yardımcısının altında imzası var mı yok mu?’ diyor. Ben de kendisine soruyorum: Senin PKK ile yaptığın mutabakat protokolünü hakem devlet iki taraf adına imzalayıp muhafazasına aldı mı almadı mı?

2 kimlikli Başbakan

Haberin Devamı

Sen hangi Tayyip Bey’sin Sayın Başbakan? Federasyon ve özerkliğe uzanan mutabakatları Oslo’da İngiltere’ye yetki verdiğin görevlilere teslim ettiren Başbakan mı yoksa perdenin önünde bu milleti oyalayan Sabr-ı Cemil dileyen, bizi biz yapan tüm değerlerimizi sorumsuzca tartışmaya açan, ortak yakın tarihimizden sıkıştıkça sürekli husumet çıkartan, bu milleti kandıran Başbakan mı? Bu iki kimlikli Başbakan’ın maskesini indirmek zorundayız.” 
Koç, “Eğer Başbakan ‘bu metin sahte’ derse; ispatınız var mı?”
sorusuna, “Var, hangi tarihte, nerede ele geçtiğine dönük. 1400 sayfalık KCK iddianamesinde var” karşılığını verdi. Erdoğan’ın anayasal suç işlediğini ileri sürdüğü anımsatılarak, “Yargıya çağrı mı yapıyorsunuz?” sorusu üzerine de Koç, “Yargıya çağrı yapma zamanı gelecek. Meclis denetimi süreci yaşandıktan sonra” demekle yetindi.                 


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!