PKK’ya fidye mi ödediniz

Güncelleme Tarihi:

PKK’ya fidye mi ödediniz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2008 00:00

PKK’nın kaçırdığı Alman dağcıların serbest bırakılması Almanya’da büyük sevinç yarattı. Türkiye’ye teşekkür eden Almanya Başbakanı Merkel’e gazeteciler fidye verilip verilmediği sordu. Merkel, "Elimizden gelen her şeyi yaptığımızı biliyorsunuz. Bunu başardık, bu konuda daha fazla söyleyecek birşey yok" yanıtını verdi.

AĞRI Dağı’nda kaçırılan 3 Alman dağcının 12 gün aradan sonra serbest bırakılması Almanya’da bayram havası yarattı. Alman yetkililer, Türk güvenlik güçlerinin bu konuda gösterdiği duyarlı çalışmayı övdü. Almanya Başbakanı Angela Merkel, Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, rehinelerin serbest bırakılmasında gösterdikleri çalışmadan dolayı Türk güvenlik güçlerine teşekkür etti.

Alman basını ise rehinelerin serbest bırakılmasını sağlamak için PKK ile pazarlık yapılıp yapılmadığı sorusunu gündeme getirdi. Başbakan Merkel, 3 dağcının serbest bırakılması konusunda fidye ödenip ödenmediği yönündeki sorulara kaçamak cevap verdi. Merkel, "Rehinelerin serbest bırakılması için elimizden gelen herşeyi yaptığımızı biliyorsunuz. Bunu başardık, bu konuda daha fazla söyleyecek birşey yok" dedi.
 
Cani bir eylem

Kaçırılan dağcıların yaşadığı Bavyera Eyaleti Başbakanı Günther Beckstein, rehinelerin serbest bırakılmasından dolayı duyduğu mutluluğu dile getirirken, bunun bir terör eylemi olduğunun da gözardı edilmemesi gerektiğini vurguladı. Beckstein, "Kaçırılma olayı bir terör eylemidir. Adam kaçırma veya şiddet, siyasi amaçlar için hedef olamaz. 3 dağcının serbest bırakılmasına rağmen, bu eylem bir terör örgütünün cani hareketidir" diye konuştu. Beckstein, dağcıların erken serbest bırakılmasında Türk güvenlik güçlerinin gösterdiği yapıcı çalışmayı övdü. Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Herrmann da, olayın bir terör eylemi olduğunu vurguladı.

Kiliselerde dua

3 dağcının serbest bırakıldığı haberi en çok Bavyera Eyaleti’ndeki memleketlerinde büyük sevinç yarattı. Kiliselerde dua edildi. Kaçırılan dağcılardan Helmut Hainzlmeier’in kızkardeşi Elfriede Hanzlmeier, duygularını "Tahmin edemeyeceğiniz kadar mutluyum" sözleriyle dile getirdi. Kasaba sakinleri "Hemşerilerimizi dört gözle bekliyoruz. Onları törenle karşılayacağız. Birlikte oturup bira içeceğiz ve anılarını dinleyeceğiz" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!