’Yalan’ dedi ama belgesi var

Güncelleme Tarihi:

’Yalan’ dedi ama belgesi var
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2008 00:00

ATO Başkanı Sinan Aygün, dün gazetemizde yer alan haberimi Anadolu Ajansı’na yaptığı bir açıklama ile yalanladı. Aygün’ün "Hükümetten askere mesaj taşımadım" açıklamasını aynen aktaracağım ama daha önce bilmeniz gerekenler var:

1) Sinan Aygün ile aramda geçen konuşmayı, noktası ve virgülüne dokunmadan yansıttım.

2) Aygün’ün en yakınları, beni arayarak, "açıklama yapmak zorunda kalındığını" aktardı.

3) Açıklama zorunluluğunun neden kaynaklandığını bilemediğim için yorum yapamıyorum.

4) Ancak haberde aktarılan bilgiler zaten birkaç gün sonra kamuoyuna açık hale gelecek Ergenekon iddianamesinde, sorgu tutanaklarında da yer alıyor.

5) Dolayısıyla haberimin doğruluğu, Aygün’le önceki gün saat 13.30’da yaptığımız uzun telefon görüşmesinde yer alan kendi sözlerinin yanı sıra mahkeme belgeleriyle de kanıtlanacak.

Aygün’ün açıklaması Sinan Aygün’ün AA’ya yaptığı açıklama şöyle: Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, bugün günlük gazetelerin birinde yer alan "Hükümetten askere mesaj götürmüş" başlıklı haberle ilgili, "Aracılık yapmadım, herhangi bir misyon da yüklenmedim" dedi. Aygün yaptığı yazılı açıklamada, hükümet ile asker arasında mesaj getirip götürme gibi bir misyonu konumu gereği üstlenmediğini, üstlenmeyeceğini, aracılık dahil devletin üst kademesinde açık bilgi akışının herhangi bir noktasında olmadığını söyledi. Sinan Aygün, bu kapsamda herhangi bir görüşme yapmadığını vurgulayarak, soruşturma kapsamında bugüne kadar bir yorum yapmadığını ve bundan sonra da yapmayacağını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!