Hükümetten askere mesaj götürmüş

Güncelleme Tarihi:

Hükümetten askere mesaj götürmüş
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2008 00:00

ATO Başkanı Sinan Aygün, 1 Mayıs 2008’de Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt’a hükümetin bir mesajını ilettiğini, telefonla görüştüğü ve "Abi" dediği kişiye de bu bilgiyi aktardığını vurguladı.

Aygün, sorgusunda "Devlet sırrı" diyerek yanıtsız bıraktığı Abi’nin kimliğini açıklamadı. Ancak yakın çevresine göre askere mesaj yollayan kişi hükümetin önemli bir bakanı.

ERGENEKON soruşturması, ATO Başkanı Sinan Aygün’ün üç ayı aşkın süredir gizli tutulan kritik Genelkurmay ziyaretinin açığa çıkmasına vesile oldu.

İki gün önce tahliye olan Aygün’ün, sorumuz üzerine doğruladığı bu ziyaret, 1 Mayıs 2008 Perşembe günü gerçekleşti. Aygün, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’la görüştü. Bu randevudan sonra "Abi" diye hitap ettiği arkadaşını telefonla aradı.

"Abi" kayıtta

7 aydır teknik takipte olan Aygün, bu telefon görüşmesinde, "Hükümetin mesajını askere aktardığı" yolunda ifade kullandı, "Abi" ile diyaloğu kayda alındı.

Yaklaşık bir hafta sonra Aygün ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, İsrail Ulusal Günü nedeniyle 8 Mayıs 2008 Çarşamba günü düzenlenen davette karşılaştı. İkilinin samimi sohbeti gazetecilerin dikkatini çekti. Tercüman Gazetesi Ankara Temsilcisi Metin Özkan, davetten sonra Aygün’ü telefonla aradı, Genelkurmay Başkanı ile arasında geçen diyaloğu sordu. Bu görüşme de teknik takibe takıldı.

Hákim sormadı

"Abi" ile yaptığı telefon görüşmesi Aygün’ün, polis ve savcılık sorgularında gündeme geldi. Ancak ATO Başkanı Aygün, bu yöndeki soruları "Devlet sırrıdır" diyerek yanıtsız bıraktı. Aygün, sorgu hákimliğinde yaşadıklarını ise dünkü telefon görüşmemizde şöyle anlattı:

S. Aygün: Dedim ki, bu devlet sırrıdır. Ben bunu açıklayamam bu kadar insan (diğer şüpheliler) önünde. Ama istiyorsanız, çıktıktan sonra beni tek başıma çağırın, detaylandırmak istiyorsanız, bu sizin takdirinizdir, yazın ben altını imzalayım. Yok evet bu devlet sırrıdır derseniz şayet bana, detaylandırmayı istemezseniz şayet, detaylandırmayabiliriz dedim. Bekledik sormadı, geçti o soruyu.

Hákim sormadı yani.

S. Aygün: Sormadı hayır.

Genelkurmay Başkanı’na ziyaret konusu.

S. Aygün: Konuşmamda ben arkadaşıma anlatıyorum. Abi dediğim arkadaşıma anlatıyorum. O da konuya vakıf olduğu için anlatıyorum. Oradan bu abi kim dedi. Ağabeyin kim olduğunu size söyleyebilirim ama gizli söyleyeceğim dedim. İstemedi o da.

Hákime hükümetten mesaj götürdük dediniz mi?

S. Aygün: Hayır ben öyle bir şey demedim.
 
Olay o ama, anladığım kadarıyla.

S. Aygün: Genelde o ama...

O konuda hiç Hákimle bir diyalog geçti mi aranızda?

S. Aygün: Hayır ben bekledim çağırsın, bu devlet sırrıdır, size özel söyleyebilirim dedim.

Hükümetin önemli bir üyesi

Aygün dünkü konuşmamızda Genelkurmay’a verdiği mesajın sahibini ve içeriğini açıklamadı, ısrarlı sorularımı yanıtsız bıraktı. Ancak çok yakın çevresinden aldığım izlenim, bu mesajın hükümetin önemli bir üyesinden kaynaklandığı yolunda.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!