CHP'den Ergenekon'a 6 kritik soru

Güncelleme Tarihi:

CHPden Ergenekona 6 kritik soru
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 14, 2008 12:03

Ergenekon iddianamesi olarak bilinen soruşturma çerçevesinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin’in yaptığı açıklamaların ardından CHP çıkan sonuca tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Metehan DEMÄ°R YAZIYOR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, hurriyet.com.tr’ye yaptığı açıklamada, Başsavcı’nın açıklamaları ile bugüne dek bazı basın yayın organlarında yer alan ve adeta bir karalama kampanyasına dönüştürülen belge ve bilgilerin çoğunun yanlış olduğunun ortaya çıktığını belirterek, ‘Şimdi yapılması gereken bütün bu dezenformasyon sürecini kim pompaladı, bunun üzerine gitmek lazım’ dedi.

Kafalarında çok sayıda yanıtlanması gereken soru işaretleri olduğunu belirten Öymen bunları şöyle sıraladı:

“Günlerce haftalarca aynı eÄŸilimdeki gazetelerde yayınlanan hepsi aynı merkezden yönlendirildiÄŸi anlaşılan kasıtlı haberler yer aldı. Ama Sayın BaÅŸsavcı da çıkan haberlerin çoÄŸunun doÄŸru olmadığını söylüyor. O zaman bu da önemli bir konu haline geliyor. Hem haksız karalama kampanyaları yapan, hem de Savcılık makamını zor duruma sokan bu haberleri kim ya da kimler servis yaptı? Bunun da üzerine yargının mutlaka gitmesi gerekiyor. Â

Haberin Devamı

Yine uzunca bir süreden beri basında sürekli olarak Deniz Kuvvetleri eski Komutanı Em. Ora. Özden Örnek’in yazdığı iddia edilen günlükler bu soruşturmada ana referans gibi gösteriliyordu. Tüm senaryolar da bunun üzerine kuruluyordu. Savcı bugün günlüklerin iddianamede olmadığını söyledi. Peki, bu ne anlama geliyor? Sürekli bazı basın organları bu günlükler üzerine fırtına kopardı. Kim bunları sürekli ortaya sürdü ve bu sistematik yanıltmayı yaptı?

Ortada şiddet üzerine bir yapılanma varsa Savcılık makamı tabii ki gerekeni yapacak ve yapmalı da. Bunu demokratik Türkiye adına aydınlatmamız lazım. Ancak, Savcı’nın yine açıklamalarına bakıldığında, herkes aynı suçtan suçlanmıyor. Peki, gözaltında tutulan ve tutuklanan bu kadar kişinin ortak paydası ve ortak suçlanma nedir?

Bir nokta da, sürecin adı ile ilgili. Savcı, bu soruşturmanın adı ‘Ergenekon değildir’ diyor. O zaman bu aylardır konuşulan isim nereden çıktı, kim ortaya attı?

Haberin Devamı

Bugüne dek basında yaratılan hava ile iddianame arasında yapılan Savcılık açıklamaları paralelinde büyük boÅŸluklar var. Bu nasıl olabiliyor?Â

Özden Örnek’in günlüklerinden gerçekmiÅŸ gibi bahsedildi. Savcılık bunu dikkate almadıysa, bunların gerçek olup olmadığına dair bir soruÅŸturma yapıldı mı, ya da yapılacak mı?Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!