Rice'tan Türkiye'ye teşekkür

Güncelleme Tarihi:

Ricetan Türkiyeye teşekkür
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2008 21:00

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, ülkesinin İstanbul'daki başkonsolosluğunun önünde meydana gelen silahlı saldırıya ilişkin gösterilen süratli müdahaleden dolayı Türk hükümetine teşekkür etti.

Haberin Devamı

Gürcistan'in başkenti Tiflis'e gitmekte olan Rice, gazetecilere açıklamasında, olayda Türk polis memurlarının yaşamını yitirdiğini belirterek, "En başta ABD, uğranılan can kaybından dolayı üzüntülerini bildiriyor ve yaşamını yitirenlerin ailelerine baş sağlığı diliyor" dedi.

AP ajansına göre Rice, "Başkonsolosluğumuzun önündeki güvenlik durumuyla ilgili hükümetten gösterilen çok süratli ve uygun tepkiyi takdirle karşılıyoruz" diye konuştu.

Rice, saldırıdan kimin sorumlu olduğunu bilmediğini ve kısa süre içinde Dışişleri Bakanı Ali Babacan ile görüşeceğini de söyledi.

ABD Dışişleri: Türk polisine şükran duyuyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Sean McCormack, ülkesinin İstanbul'daki başkonsolosluğunun önünde meydana gelen silahlı saldırıda yaşamını yitiren Türk polislerine, gösterdikleri fedakarlıktan dolayı şükran duyduklarını ve Türk polisinin Amerikan diplomatlarını korumak için ortaya koyduğu cesareti büyük takdirle karşıladıklarını söyledi.

Haberin Devamı

McCormack, günlük brifinginde yaptığı açıklamada, "İstanbul'daki başkonsolosluğumuzun önünde bugün erken saatlerde meydana gelen terörist saldırıyı ABD kınıyor. Yaşamını yitiren üç polis memurunun ailelerine en derinden baş sağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Onlara, gösterdikleri fedakarlık ve yaptıkları görevden dolayı şükran duyuyoruz. Türk polisi, çok süratli ve etkili şekilde müdahale etti. Türk polisinin Amerikan diplomatlarını korumak için ortaya koyduğu cesareti büyük takdirle karşılıyoruz" dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!