Neyle suçlandığı Tolon Paşa’ya söylenmemiş

Güncelleme Tarihi:

Neyle suçlandığı Tolon Paşa’ya söylenmemiş
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2008 00:00

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan emekli Orgeneral Hurşit Tolon’un ifadesini alan soruşturma savcısı Zekeriya Öz’ün eski komutana neyle suçlandığını eksik söylediği ortaya çıktı.

Hukukçuları şaşkına çeviren sorgu ifadesi, mahkeme tutanaklarına da yansıdı. Tolon, hakim Sedat Sami Haşıloğlu’nun kendisine "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme, Türkiye Cumhuriyeti’ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme suçlamasıyla tutuklanma talebi ile mahkememize gönderildiniz, savunmanız nedir?" sorusu üzerine şaşkınlığını şöyle dile getirdi:

Savcı bana ’üyesin’ demişti

"Dosya ile ilgili alınan gizlilik kararı nedeniyle hakkımdaki suçlamayı ayrıntılı olarak öğrenebilmiş değilim. Savcılık ve sizin tarafınızdan aktarıldığı kadarı ile konuya vakıfım. Bana emniyet ve savcılık aşamasında suçumun örgüt üyeliği olabileceği aktarıldı. Ancak biraz önce belirttiğiniz suçların işlenmiş olabileceği şüphesi ile sevk edilmiş olduğumu öğrendim. Ben yaptığım savunmalarla bana ilk başta yöneltilen üyelikle ilgili suçlamayı dahi bertaraf ettiğimi düşünürken, huzurunuza çok daha ağır yaptırımları gerektiren suçlamalarla çıkarılmanın şaşkınlığı içerisindeyim."

Hukuka aykırı

Tolon’un ifadelerini değerlendiren Avukat Erol Aras, şunları söyledi: "Savcı ve polisin şüpheliye neyle suçlandığı tek-tek söylenmesi gerekir. Savcı, ifadelerden anlaşılacağı üzere zanlıya neyle suçladığını eksik söylemiş. Bu hukuka aykırıdır."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!