Türk askeri 1 yıl daha Lübnan'da

Güncelleme Tarihi:

Türk askeri 1 yıl daha Lübnanda
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2008 18:00

Lübnan'da, Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü (UNIFIL) bünyesindeki Türk askerinin görev süresinin, 5 Eylül 2008 tarihinden itibaren 1 yıl daha uzatılması için Hükümete izin verilmesini öngören Başbakanlık Tezkeresi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Haberin Devamı

Tezkerede, BM Güvenlik Konseyi'nin 11 Ağustos 2006 tarihinde kabul ettiği 1701 sayılı karar ve TBMM'nin 5 Eylül 2006 tarihinde bir yıl için verdiği izin çerçevesinde Türkiye'nin, UNIFIL'e Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarıyla katkı sağladığı anımsatıldı.

Söz konusu izin süresinin, TBMM'nin 29 Mayıs 2007 tarihinde verdiği bir kararla 5 Eylül 2007 tarihinden itibaren 1 yıl uzatıldığı ifade edilen tezkerede, Türkiye'nin, UNIFIL'e katılımının bölgede barış ve istikrarın korunmasına yönelik politikasının sürdürülmesine önemli katkıda bulunduğu belirtildi.

UNIFIL'in görev süresinin, 31 Ağustos 2008 tarihinde sona ereceği, görev süresinin 31 Ağustos 2008 tarihinden sonraki dönem için yenilenmesi yönünde BM Güvenlik Konseyi tarafından Ağustos ayı içinde bir kararın kabul edilmesinin beklendiği bildirilen tezkerede, şunlar kaydedildi:

Haberin Devamı

“Lübnan'daki siyasi ve güvenlik ortamının ülkedeki askeri unsurlarımızın görevlerini sürdürmeleri bakımından uygun olduğu düşünülmektedir.

Bu hususlar ışığında, Lübnan makamlarının doğrudan talepleri ve bölgedeki güvenlik koşulları da dikkate alınarak, BM Güvenlik Konseyi'nin UNIFIL'in görev süresinin uzatılması yönünde karar alması durumunda, hudut, şümul ve miktarı Hükümetçe belirlenecek Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının, 1701 sayılı BM Güvenlik Konseyi Kararı ve TBMM kararı ile tespit edilen ilkeler kapsamında, 5 Eylül 2008 tarihinden itibaren bir yıl daha UNIFIL harekatına iştirak etmesi ve bununla ilgili gerekli düzenlemelerin Hükümet tarafından yapılması için Anayasanın 92. maddesi uyarınca izin verilmesi.”

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!