ABD'den Ergenekon açıklaması

Güncelleme Tarihi:

ABDden Ergenekon açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2008 15:50

Savcının Mustafa Balbay'a sorduğu soru ile ABD Büyükelçiliği'nin adı da Ergenekon soruşturmasına karıştı. İşte elçiliğin iddialara yanıtı

Haberin Devamı

Zeynep Gürcanlı YAZIYOR

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay, ifadesi alınırken kendisine sorulan sorulardan birinin de, ABD Büyükelçiliği’nde katıldığı bir öğle yemeği olduğunu açıkladı.
Balbay’ın bu açıklaması ise, ABD de Ergenekon soruşturmasına dahil oldu.
Ancak bu olaya, en çok şaşıran da yine Amerikalılar oldu.

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği sözcüsü Kathy Schalow Hürriyet.com.tr’ye yaptığı açıklamada, Balbay’ın katıldığı öğle yemeğinin “sıradan bir yemek” olduğunu kaydetti.
 
Sözcü, “Büyükelçi, aralarında gazetecilerin, önemli köşe yazarlarının da bulunduğu, Türkiye toplumunun birçok kesimiyle gündemdeki konuları tartışmak üzere zaman zaman bir araya gelir” dedi.

Balbay’ın davetli olduğu öğle yemeğinde başka gazetecilerin de bulunduğunu ve gündemin önemli başlıkları konusunda görüş alışverişinde bulunulduğunu anlatan Shalow, “bu son derece normal bir yemekti. Tüm diplomatlar, görev yaptıkları ülkede neler olduğunu anlayabilmek için zaman zaman böyle toplantılar düzenlerler” diye konuştu.

Haberin Devamı

“ABD, TÜRKİYE’DE DEMOKRASİDEN YANA…”

Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz’ün, Balbay’ın telefon konuşmalarından yola çıkarak, “ABD’nin AKP’ye yaklaşımında değişiklik olduğuna ilişkin” görüşleri hakkında sorular sorması konusunda ise Shalow, “Ergenekon davasında ne sorgulayanın, ne de sorgulananın fikirleri hakkında yorum yapamam. Ancak şunu söyleyebilirim ki, ABD’nin Türkiye’ye yönelik pozisyonu son dönemde değişmedi. Bu hep süregelen bir pozisyondu. ABD’nin pozisyonu şudur: ABD, kararlı şekilde, Türkiye’deki demokrasiyi desteklemektedir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!