Defalarca belirttim günlüklerle ilgim yok

Güncelleme Tarihi:

Defalarca belirttim günlüklerle ilgim yok
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2008 00:00

Emekli Oramiral Özden Örnek, 2007 yılının Mart ayında Nokta Dergisi’nde yayınlanan ve kendisine ait olduğu ileri sürülen darbe günlüklerinin medyada bir referans noktası gibi kullanılmasına isyan etti. Örnek "Günlüklerin bana ait olduğunu sadece Nokta Dergisi ve yazı dosyasını hazırlayan Alper Görmüş iddia etmektedir ve bugün birtakım medya da sadece bu iddialara dayanarak gerçek dışı yorumlar yapmakta ve kamuoyunu yanlış bilgilendirmektedir" dedi.

Örnek, avukatı Dicle Aras Örnek aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada, "söz konusu yazı dosyasının gerçeğe aykırı olduğu için kendisi tarafından derhal tekzip edildiğini, ayrıca yayındaki şahsına hakaret ve iftira içeren unsurlar şikáyet sebebi yapılarak, kendisi tarafından Bakırköy Cumhuriyet Savcılığına ilgililer aleyhinde suç duyurusunda bulunulup, dava açıldığını" kaydetti. Örnek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

İddialar kanıtlanmadı

"Söz konusu davada, son günlerde iddia edilenin aksine, CD olarak da sunulan sözde günlüklerin tarafıma ait olduğu kanıtlanmış değildir. Önemle vurgulamak isterim ki, yargılama devam ederken şüphelilerin talebi ile Başbakanlık ve Genelkurmay Başkanlığına dahi sözde günlükler ile ilgili arşivlerinde kayıt bulunup bulunmadığı yazı ile sorulmuş ve ilgili kurumlarca sözde günlükler ile ilgili kayıtlarında hiçbir bilgi bulunmadığı cevaben mahkemeye bildirilmiştir. Mahkemeye sunduğum dilekçelerde de defalarca belirttiğim gibi, günlüklerle hiçbir zaman ilgim olmamıştır. Davada karara bağlanan husus, yazı dosyasında hakaret ve iftira suçlarını oluşturacak suç kastı bulunmadığıdır. Kaldı ki bu karar da tarafımdan temyiz edilmiştir. Gerçeğe aykırı bir yazı dosyası yayınlanarak şahsım aleyhinde böylesine vahim iddialar öne sürülmesi kanımca hakaret ve iftira suçunun dahi ötesindedir. Yargılama henüz sonuçlanmamış olduğundan bu konu hakkında daha fazla yorum yapmayı doğru bulmuyorum. Dava içeriğini ve kararını gerçekten merak edenlerin Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi kaleminde dosyayı incelemelerini tavsiye ediyorum."

Görevdeymiş gibi yaşıyorum

Meslek hayatı boyunca her zaman hukukun ve yargının üstünlüğüne inandığını ve böyle yaşamayı kendine ilke edindiğini belirten Özden Örnek, şunları kaydetti: "40 yıl ülkeme vatansever, Atatürkçü ve laik bir Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu olarak çeşitli kademelerde hizmetler verdim. Görev sürem boyunca ima edilmeye çalışıldığı gibi hiçbir siyasi partiye ve hiçbir siyasi parti başkanına özel bir yakınlığım ve ilgim olmadı, olamazdı. Emekli olduğumdan bu yana da hala görevdeymiş gibi aynı sorumluluk ve hassasiyetle yaşıyorum. Şu anda evimde istirahat ediyor ve şahsımla ilgili yayınlanan yıpratıcı haberleri üzüntü ile takip ediyorum. Milletçe yaşadığımız bu sıkıntılı günlerin hoşgörü, saygı ve iyi niyetle aşılacağına inanıyor, saygılar sunuyorum."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!