Cenazeye bile gelmekten korktular

Güncelleme Tarihi:

Cenazeye bile gelmekten korktular
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 07, 2008 01:28

Ergenekon çetesinin kasası olduğu suçlamasıyla bir yıldır hapis yattığı cezaevinden ölüm döşeğinde çıkartılan Kuddusi Okkır son yolculuğuna uğurlandı. Okkır, suçunu öğrenemeden kaldırıldığı hastanede beş gün sonra hayatını kaybetmişti. Hastane masraflarını ödeyemeyen ailesi, cenazesini kaldırmak için belediyeden yardım istedi. Okkır'ın dramı son yolculuğunda da devam etti. Ergenekon üyesi olmakla suçlanmaktan korkan yakınları onu son yolculuğunda yalnız bıraktı. Cenazesine çok az sayıda kişi katıldı.

Haberin Devamı

OKKIR BÖYLE UĞURLANDI - FOTO GALERİ

Ergenekon soruşturması kapsamında bir yıl önce tutuklanan ve cezaevinde kansere yakalanan 60 yaşındaki Kuddusi Okkır, ’Akciğer kanseri, beyin ve kemik metastazı (sızması)’ tedavisi gördüğü hastanede dün sabah yaşamını yitirdi.

20 Haziran 2007 tarihinde tutuklanan Kuddusi Okkır, 10 Mayıs’tan bu yana Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi Onkoloji Servisi’nde tedavi görüyordu. 1 Temmuz günü tahliye olan Okkır’ın, doktorlar ilaçla acı çekmemesini sağlamaya çalışıyordu. Eşinin ölümünü beklediğini belirten Sabriye Okkır, "Zaten beklenen bir olaydı. Sorumlular bunların cevabını bana versin. Eşimi benden ilaçsız aldılar, komada verdiler. Yaşanan bu olayı uluslararası boyuta taşıyacağım ve hakkımı arayacağım. Sağlam bir şekilde benden aldıkları eşimin şimdi ben cenazesini alıyorum" dedi.
        Â
Belediyeden cenaze aracı Â
 
Maddi sıkıntıları nedeniyle eşinin cenazesini taşıyacak cenaze aracına verecek parası olmadığını belirten Sabriye Okkır’a ise gazeteciler yardım etti. Edirne Belediye Başkanvekili Namık Kemal Döleneken’i arayan gazeteciler durumu anlattı. Bunun üzerine Namık Kemal Döleneken hastaneye belediyenin cenaze aracını gönderdi. Kuddusi Okkır’ın cenazesi dün ikindi vakti İstanbul Maltepe Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından Yalova merkeze bağlı Subaşı Köyü’nde toprağa verildi. Cenaze törenine annesi Şükriye Okkır ve Fransa’da yaşayan oğlu Oytun Okkır da katıldı. Cenaze töreninde bir açıklama yapan Sabriye Okkır, "Eşimin neden sorgulandığını bilmiyoruz. Eşim öldü ama savaş yeni başladı. Hakkım neyse her türlü yolu deneyeceğim. Cezaevine girmeden önce hiçbir sağlık sorunu yoktu. Bu şekilde tutukluluk onu mahvetti, sonunda bu illete yakalandı" diye konuştu.

    Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!