’Lobi’nin 5 sivil yöneticisi var

Güncelleme Tarihi:

’Lobi’nin 5 sivil yöneticisi var
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2008 01:27

İLK Ümraniye operasyonunda bulunan belgelerde adı geçen ve Ergenekon’un sivil unsurlarının yer aldığı ’Lobi’nin, 5 sivil yöneticisi olduğu belirlendi.
/images/100/0x0/55eab818f018fbb8f89255a2
Tutuklanan Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün’e sorulan Büyük Türkiye Lobisi’ni, Manisa eski Milletvekili Tevfik Diker ve arkadaşları kurdu. İnternet temelli, merkez sağ kesimi biraraya getirdiği belirtilen ’Lobi’nin daha sonra genel başkanlığına Orhan Tunç geldi. Tunç, Şubat ve Mart 2008’de yapılan üçüncü dalga operasyonlarda gözaltına alınarak tutuklandı. ’Lobi’nin kuruluş gerekçesi, örgüt manifestosunda özetle şöyle gösteriliyor: ’Asker kökenli Ergenekon’a bağlı olarak, sivil unsurların örgütlenmesi zorunluluğu kaçınılmaz bir gerçektir.

Sivil ’kontr hareket’

Bundan hareketle hazırlanan ve ’Lobi’ adı verilen bu gizli örgütsel çalışmanın amaçları doğrultusunda şimdiye değin faaliyet gösterilmemiş olması, bize göre büyük bir talihsizliktir. Lobinin faaliyetleri, siyasi otorite grupları ile dış kaynaklı, işbirlikçi, sözde sivil toplum örgütlerinin bölücü ve yıkıcı girişimlerini etkisiz kılacaktır. Lobi’nin kontra direnci ile karşılaşan siyasi otorite grupları, doğal olarak Kemalist sivil lobi ile işbirliğine yönelme zorunluluğu duyacaklardır.’

Kitlesel eylem yönlendirmek

Lobi’nin bir başka amacıysa şöyle anlatılıyor: ’İşlevini tamamlamış çeşitli işçi sendikalarının, sivil toplum örgütlerinden etkilenmeleri sağlanarak, mevcut sendikaların tepkisel ve kitlesel eylemlerinin, endirekt metotlarla yönlendirilmesi sağlanacak. Faaliyete geçirilmesi planlanan Lobi, ticari şirketler aracılığı ile ekonomik güç kazanmalı, kuracağı vakıfla ekonomik gücünü artırma çalışmalarına yönelmeli.’

Lobi’nin organizasyon planı şöyle: Merkez Araştırma-Bilgi Toplama, Analiz ve Değerlendirme Finans-Ticaret, Kültür-Bilim Teori-Senaryo İletişim-Propaganda, Hukuk, Uluslararası İlişkiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!