Mezara tahliye

Güncelleme Tarihi:

Mezara tahliye
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2008 09:56

“Ergenekon soruşturması” kapsamında tutuklandıktan sonra 11 ay suçunu öğrenemeden cezaevinde kalan Okkır, sağlık sorunları nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı. Okkır, bugün davayla ilgili sonucu öğrenemeden mezara tahliye oldu. Giderken de geride ölüm döşeğine düşene kadar nasıl hastaneye kaldırılmadığı sorusunu bıraktı

Haberin Devamı

İşte Kuddusi Okkır'ın dramı - Foto galeri

Ölüm döşeğinde tahliye...

Ergenekon soruşturması kapsamında 20 Haziran 2007 tarihinde tutuklanarak Bayrampaşa Cezaevi'nde 10 gün tutulduktan sonra Tekirdağ F Tipi Cezaevi’ne nakledilen Kuddisi Okkır, 10 Mayıs tarihinden bu yana hastalığı nedeniyle Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi görüyordu.

‘Akciğer kanseri, beyin ve kemik metastası’ tanısı konulan Okkır’ın bilinci kapalıydı ve doktorlar ilaç tedavisi ile Okkır’ın acı çekmemesini sağlamaya çalışıyordu. Aşırı derecede kilo kaybı yaşayan ve vücudunun çeşitli yerlerinde yaralar çıkan Okkır, yaşam savaşını bugün saat 06.00’da kaybetti.

EŞİ: PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM

Kuddusi Okkır'ın ölümü üzerine gözyaşı döken eşi Sabriye Okkur, bir yılı aşkın süredir tutuklu bulunduğunu ve ölüme gönderildiğini söyledi.

Haberin Devamı

Eşinin ölümünü beklediğini belirten Sabriye Okkır, “Zaten beklenen bir olaydı. Sorumlular bunların cevabını bana versin. Eşimi benden ilaçsız aldılar, komada verdiler. Yaşanan bu olaylı uluslararası boyuta taşıyacağım ve hakkımı arayacağım. Meclis İnsan Hakları Komizsyonu'na eşim hakkında dilekçe vermiştim. Ancak gündeme bile gelmedi. Sağlam bir şekilde benden aldıkları eşimin şimdi ben cenazesini alıyorum” dedi.

ŞAHİN GEREKEN YAPILACAK

Okkır'ın sağlığı için cezaevinde gerekli tedbirlerin alınmadığı iddialarına yanıt veren Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, olayın incelenmesi için müfeetişler görevlendirdiğini açıkladı. Bakan Şahin, eğer olayda  ihmali olanlar varsa cezalandırılacağını vurguladı.

BELEDİYEDEN CENAZE ARACI

Maddi sıkıntıları nedeniyle eşinin cenazesini taşıyacak cenaze aracına verecek parası olmadığını belirten Sabriye Okkır’a ise gazeteciler yardım etti.

Edirne Belediye Başkanvekili Namık Kemal Döleneken’i arayan gazeteciler durumu anlattı. Bunun üzerine Namık Kemal Döleneken hastanaye belediyenin cenaze aracını gönderdi.

İSTANBUL'DA CENAZE NAMAZI KILINDI

“Ergenekon” soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilen ve tedavi gördüğü Edirne'deki Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ölen iş adamı Kuddusi Okkır için İstanbul'da cenaze namazı kılındı.

Haberin Devamı

İstanbul'a getirilen Okkır için Maltepe Merkez Camisi'nde ikindi vakti cenaze namazı kılındı. Cenaze törenine, Okkır'ın eşi Sabriye Okkır, oğlu Oytun Okkır ve yakınları katıldı.

Namazın ardından Okkır'ın cenazesi, ailesi ve yakınlarının alkışları eşliğinde cenaze aracına konularak, toprağa verileceği Yalova'nın Altınova Subaşı Köyü'ne götürülmek üzere yola çıkarıldı.

Okkır'ın eşi Sabriye Okkır, gazetecilerin soruları üzerine, eşinin, bundan sonraki süreçte “suçlu mu, suçsuz mu olduğunun anlaşılacağını” söyledi.

Oytun Okkır da, babasının ölümüyle ilgili yasal yollara başvuracaklarını, bu konuda yarın basın açıklaması yapacaklarını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!