Tansiyon Eruygur’u hastanelik etti

Güncelleme Tarihi:

Tansiyon Eruygur’u hastanelik etti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2008 00:00

Ergenekon Soruşturması kapsamında Ankara’da gözaltına alınarak İstanbul’a getirilen Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur, ATO Başkanı Sinan Aygün ve Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay, Erol Mütercimler, Prof. Dr. Ercüment Ovalı, Birol Başaran, Kemal Aydın, emekli Albay Hasan Atilla Uğur ve İbrahim Özcan’ın da aralarında bulunduğu 13 kişi polisteki işlemleri tamamlanarak savcılığa sevk edildi.

Saat 13.00 sıralarında adliye binasına giren emekli Orgeneral Şener Eruygur Adli tabiblikte sağlık kontrolünden geçirildikten sonra savcılık katına alındı.

Akşam saatlerinde ise emekli Tümamiral İlker Güven, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Genel Başkanı Adnan Türkkan, Durmuş Ali Özoğlu ve Neriman Aydın adliye binasına getirildi. Bu arada emekli Orgeneral Şener Eruygur, 7 saat savcılık sorgusu bekleyince tansiyonu yükseldi. Eruygur, tansiyonunun sıcak nedeniyle yükseldiği düşünülerek savcılardan birine ait klimalı bir odaya konuldu.

Eruygur korkuttu

Adli tabiblikte görevli doktorun muayene ettiği Eruygur’un büyük tansiyonunun 18, küçük tansiyonunun 12’ye kadar çıktığı belirlendi. Saat 20.00’ye kadar Eruygur’un durumunda düzelme olmayınca adliyeye Sağlık Bakanlığı’na ait bir ambulans çağırıldı. Verilen ilaç da tansiyonu düşürmeyince Eruygur saat 20.30 sıralarında Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Eruygur, yürüyerek hastanenin acil servisine girdi.

Savcılıkça sorguları tamamlannan aralarında ATO Başkanı Sinan Aygün’ün de bulunduğu 9 kişi tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye gönderildi. Tutuklanmaları istenen 9 kişinin adları şöyle: Sinan Aygün, Mustafa Balbay, İbrahim Özcan, Durmuş Ali Kozoğlu, Ercüment Ovalı, Birol Başaran,Kemal Aydın, Erol Mütercimler, Hasan Atilla Uğur.

Savcılığın talebi üzerine, önceki gün serbest bırakılan Halka ve Olaylara Tercüman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ufuk Büyükçelebi, İşçi Partisi Öncü Gençlik Genel Başkan Yardımcısı Tunç Akkoç, Siyami Yalçın, Muhammet Murat Avar ve Hamza Demir’e, haklarında dava açılana ya da takipsizlik kararı verilene kadar yurt dışına çıkış yasağı konuldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!