Asker ve polisi kimse yıpratmasın

Güncelleme Tarihi:

Asker ve polisi kimse yıpratmasın
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2008 00:00

Başbakan Erdoğan, AKP’nin Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında, "Demokratik sistem işliyor" sözleriyle sancılı sürecin aşılacağını vurguladı. Erdoğan, Ergenekon operasyonu için, "Kaynağı belli olmayan bilgilerin ortada dolaşmasını doğru bulmuyoruz. Gerek asker, gerek polisi yıpratacak haksız isnat ve eleştirilerden özenle kaçınmalıyız" diyerek, şöyle konuştu:

22 Temmuz milat değildi

’22 Temmuz akşamı Sayın Başbakan’ın yaptığı konuşma orada kaldı, buna uyulmadı’ gibi bir argüman üretildi son zamanlarda. Bu ne yazık ki kasıtlı bir argüman. Niye? Çünkü biz o akşam yaptığımız konuşmayı bir milat kabul ederek yapmadık. Biz o güne kadar yaptığımız icraatların o akşam bir daha dile getirilmesini sağladık. Bu sürece devam ediyoruz.

Bunlar dönüşüm sancıları

Son dönemde yaşananlar bu büyük dönüşümün, gelişimin sancılarıdır. Yurt dışından Türkiye’ye bakanlar, yanlış bir kanaate sahip olmasın, kaygıya kapılmasın. Türkiye’de demokratik sistem kurum ve kurallarıyla çalışmakta, her şey hukuk kuralları içinde işlemektedir. Türkiye iç dinamikleriyle bu sancılı süreci atlatabilecek, sorunları çözebilecek bir birikime sahiptir.

Stratejimiz budur

Temel stratejimiz ülkemizi kalkındırmak, milletimizi sahil-i selamete ulaştırmaktır. Vatanımızın her karışının bir diğerine göre farklı olmadığı günü görmekten başka hiçbir emelimiz yoktur. Hiçbir zaman benlik meselesi yapmadık. Hiçbir zaman ülkemizi sıkıntıya düşürecek bir hesabın içinde olmadık. Vakur duruşumuzu bozmayacağız.

Teşkilata uyarı

Yaşadığımız olaylar milletimiz için elbette sıkıntılıdır. Ancak her milletin tarihinde sonu düzlüğe ve ferahlığa çıkan böyle sancılı dönemler vardır. Burada duygusallıkla saldırılar olamaz. Bu sürecin aklıselim ile takibi gerekir.

Ergenekon yorumu

Sıcak gelişmeler sağduyu içinde, soğukkanlılıkla izlenmelidir. Hukuki süreç belli bir noktaya gelmeden, iddianame ortaya çıkmadan, savunmalar belli olmadan olayın spekülasyonlara açılmasını, mesnetsiz ve kaynağı belli olmayan bilgilerin ortada dolaşmasını doğru bulmuyoruz. Herkesten ricam, hukuki süreci sıkıntıya sokacak, hukuki nezaketi zorlayacak adımlardan kaçınmalarıdır.

Her kurum muteber

Özellikle gerek asker, gerek polis, bütün güvenlik kurumlarımızı yıpratacak yorumlardan, haksız isnat ve eleştirilerden özenle kaçınmalıyız. Cumhuriyetimizin her kurumu muteberdir, önemlidir ve yıpratılmamalıdır. Adaletin tecellisi ve Türkiye’nin bu süreçten alnının akıyla çıkması hepimizin ortak temennisi olmalıdır. Hukukun ve demokrasinin kazandığı bir Türkiye hepimizin ortak kazancıdır. Türkiye Cumhuriyeti demokrasi yolunda tek bir adım inşallah geri atmayacaktır.

Şiir başımıza iş açtı

ERDOĞAN, dün TOBB Üniversitesi’nde Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocuklar Derneği’nin toplantısına da katıldı. Bir öğrenci, kendisi hakkında yazdığı şiiri okuduktan sonra Erdoğan’a, "Şiir kasedi çıkarmayı düşünüyor musunuz?" diye sordu. Erdoğan, "Başımıza iş aldık. 2’nciyi şu anda düşünmüyorum" dedi. Erdoğan, bir soru üzerine, bundan sonraki genel seçimlerde kadın milletvekili sayısını çift haneli rakamlara ulaşacağını da söyledi.

İlkokul fotoğrafı güldürdü

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, AKP Genel Merkezi’nde düzenlenen 46. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda alkışlar arasında konuştu. Konuşmaların ardından illerinde siyaset akademilerinde dereceye girenlere Erdoğan tarafından plaketleri verildi. Bu arada siyaset okulu öğrencilerinden biri, Erdoğan’ın 1963-64 öğretim yılında ilkokulda çektirdiği bir fotoğrafı çerçevelenmiş olarak kendisine hediye etti. Erdoğan fotoğrafını görünce şaşırdı ve güldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!