AKP'li belediyeye baskın

Güncelleme Tarihi:

AKPli belediyeye baskın
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 04, 2008 13:07

İzmir'in Buca İlçesi'ne bağlı Kaynaklar Beldesi Belediyesi'ne Jandarma'nın yaptığı baskında AKP'li Başkan Mustafa Karagülmez'in de aralarında bulunduğu 38 kişi gözaltına alındı. Belde halkı 400 jandarmanın katıldığı baskın karşısında büyük şaşkınlık yaşadı.

Haberin Devamı

Ä°ÅžTE BASKINDAN FOTOÄžRAFLAR...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İzmir ziyareti sırasında düzenlenen toplu katılım töreniyle Anavatan'dan AKP'ye geçen Kaynaklar Belediye Başkanı Mustafa Karagülmez hakkında çok sayıda şikayet dilekçesini göz önüne alan İzmir Cumhuriyet Savcılığı'nın bir süredir yürüttüğü soruşturma tamamlandı.

Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla harekete geçen jandarma sabah erken saatlerde Kaynaklar Belediyesi'ni bastı. 400 jandarmanın katıldığı baskında belediyedeki ihale dosyaları, bilgisayarlar, belgelere el konuldu. BaÅŸkan Mustafa Karagülle ile birlikte aralarında belediye meclis üyeleri, belediye çalışanları ve vatandaÅŸların da bulunduÄŸu 38 kiÅŸi gözaltına alındı. Jandarma daha sonra BaÅŸkan Mustafa Karagülmez'in evini de aradı. Operasyonun ‘Yolsuzluk, ihaleye fesat, rüşvet, görevi kötüye kullanma’ suçlamalarıyla yapıldığı öğrenildi.  Â

Haberin Devamı


Baskın sırasında bazı gerginlikler de yaşandı. İzmir'in güney bölgesinde Buca'nın bitişiğindeki orman içindeki Kaynaklar Belediyesi son zamanlarda arazi rantının en fazla yükseldiği yerler arasında gösteriliyordu.

YÜZBAŞI, AVUKAT, MECLİS ÜYESİ DE GÖZALTINDA

Özel Yetkili Savcı Murat Gök tarafından yürütülen operasyonda, gözaltına alınanlar arasında Hatay'a tayini çıkan ancak ilişiğini kesmediği öğrenilen Buca İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı M.S.'nin de olduğu ortaya çıktı. Görevi sırasında, sorumluluk bölgesinde birçok operasyona imza atan M.S.'nin, görevini ihmal ettiği gerekçesiyle gözaltına alındığı ileri sürüldü.

Gözaltına alınan diğer kişiler arasında ise,

- Belediyenin avukatı N.Ç.,

- Hesap işleri uzmanı Ş.E.,

- Fen iÅŸleri amiri A.S.,

- İşçi Ç.S.,  Â

- Meclis üyeleri B.Y., M.T.,

- Okul Müdürü E.S.,

- Kolej sahibi R.U.,

- Vezne görevlisi F.G.,

- Başkanın yeğeni,

- Kafeterya iÅŸletmecisi Åž.K.,

- Buca Genç İşadamları Derneği Başkanı Y.S.,

- Zabıtalar,

- Mahalle muhtarı

- Bazı köylüler olduğu öğrenildi.

Zanlıların, jandarmadaki sorgularının sürdüğü bildirildi.

BAÅžKAN, BELEDÄ°YEYE GETÄ°RÄ°LDÄ°

Savcının talimatıyla başlayan, 6 aylık teknik takip, istihbarat ve şikayetler doğrultusunda gerçekleştirilen operasyon kapsamında gözaltına alınan AKP'li Başkan Mustafa Karagülmez ve belediye avukatı N.Ç., geniş güvenlik önlemleri arasında belediye binasına getirildi. Jandarma koridorundan belediyeye sokulan Karagülmez ve N.Ç., bilgi, belge ve bilgisayarların toplanmasında yardımcı oldu. Avukat N.Ç.'nin de, Savcı Gök önderliğinde bürosunun arandığı kaydedildi. Şu ana kadar ele geçirilen yaklaşık 10 bin evrakın ve bilgisayarların incelemeye alındığı öğrenildi.

Haberin Devamı

SUÇLAMALAR, ŞİKAYETLER

Adliyeye sevkedilmeleri için ek gözaltı süreleri alınacak olan zanlıların, Kaynaklar Beldesi'nde çıkar amaçlı suç örgütü kurup organize şekilde hareket ederek, özellikle tapu ve ruhsat işlerinde yolsuzluk yaparak haksız kazanç elde ettikleri ileri sürüldü. Zanlıların, ayrıca, bir yıldan bu yana 50'den fazla suça karıştıkları da saptandı. Belediyenin yaptığı usulsüz işlemlerden rahatsız olup çeşitli yerlere de Başkan Karagülmez ve diğer çalışanlar hakkında 400'e yakın şikayetin bulunduğu bildirildi.

Jandarma yetkilileri, soruşturmanın sürdüğünü, gözaltı sayısının artabileceğini kaydetti.



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!