Gözaltı emri niye iki gün bekletildi

Güncelleme Tarihi:

Gözaltı emri niye iki gün bekletildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2008 00:04

Ergenekon soruşturması çerçevesinde dün sabah yapılan gözaltılar için polise verilen emrin 29 Haziran tarihini taşıması kafaları karıştırdı. Emir iki gün bekletildikten sonra, polis dün sabah gözaltıları gerçekleştirdi. Kulislerde, gözaltı emrinin, Yargıtay Başsavcısı’nın AKP’nin kapatılma davasında Anayasa Mahkemesi’nde sözlü açıklama yaptığı güne denk getirildiği iddia edildi.

TÜRKİYE dün sabahtan itibaren, Ergenekon soruşturması çerçevesinde, 4 ilde yapılan peş peşe gözaltılarla sarsılırken, Ergenekon soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz’ün, Ankara’daki şüphelilerle ilgili gözaltı emrini iki gün önce verdiği ortaya çıktı. Gözaltı emri, iki gün bekletildikten sonra polis tarafından dün sabah yerine getirildi. Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcıları Zekeriya Öz, Mehmet Ali Pekgüzel ve Nihat Taşkın ile bazı emniyet görevlileri, geçen cumartesi günü operasyona ilişkin toplantı yaptı. Hangi adreslere gidileceği, gözaltına alma ve arama işlemlerinin nasıl olacağı gibi detaylar ele alındı. Bir gün sonra ise İstanbul Nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nden gözaltına alınacak kişilerin adreslerine ilişkin arama kararı çıkartıldı. Dün de 150 polisten oluşan ve savcıların da yakından takip ettiği 40 ayrı ekip, çeşitli adreslere operasyon düzenledi.

Çakıştırıldı

Operasyon, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’nın AKP’nin kapatma davasıyla ilgili olarak Anayasa Mahkemesi’nde sözlü açıklama yaptığı günle çakıştı.

Cumhuriyet Gazetesi’nin avukatı Mutluhan Karagözoğlu, arama izninin 29 Haziran 2008 tarihli olduğunu ve önceki gün de yapılabileceğini belirtti. Karagözoğlu, operasyonun düne bırakılarak Yalçınkaya’nın Anayasa Mahkemesi’nde sözlü açıklama yaptığı günle çakıştırıldığını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!