Ergenekon nedir?

Güncelleme Tarihi:

Ergenekon nedir
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2008 09:56

Geçen sene İstanbul Ümraniye Çakmak Mahallesi'nde bir evde 27 el bombasının ele geçirilmesinin ardından açılan soruşturma gitgide büyüdü.

Haberin Devamı

Kısa sürede "Ergenekon Terör Soruşturması'na" dönüştü. Bugüne kadar aralarında gazeteci, yazar, çete lideri ve siyasilerin de bulunduğu 100'den fazla kişi gözaltına alındı.

Bugüne kadar Susurluk olaylarına adı karışan ve birçok faili meçhul cinayetlere imza atmış olan JİTEM'in kurucusu Veli Küçük, Emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin, emekli astsubay Oktay Yıldırım, emekli astsubay Mahmut Öztürk,  Kuvva-i Milliye Derneği Genel Başkanı Bekir Öztürk, Fuat Ermiş, İsmail Yıldız, yazar Ergün Poyraz'ın da aralarında bulunduğu 100 kişi gözaltına alınmış ve gözaltına alınan kişilerden 49'u tutuklanmıştı.

Soruşturma kapsamında aralarında İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Ferit İlsever, Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Serhan Bolluk, Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk da gözaltına alınmıştı.

Haberin Devamı

Şüpheliler, "patlayıcı madde bulundurmak", "devletin gizli belgelerini ellerinde bulundurmak" "milleti hükümete karşı silahlı isyana teşvik etmek" gibi çeşitli suçlardan tutuklanmıştı.

Bu sabah da erken saatlerde Eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Hurşit Tolon ile Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur, ATO Başkanı Sinan Aygün ve gazeteci Mustafa Balbay  gözaltına alındı. Henüz kimliği belirsiz 3 kişinin daha gözaltına olduğu açıklandı.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!