Bu liste yanlış

Güncelleme Tarihi:

Bu liste yanlış
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2008 00:00

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, adli yıl konuşmasının ana hatlarını belirleyeceği Temmuz başındaki Başkanlar Kurulu toplantısında, yeni protokol listesinde yargı mensuplarının alt sıralara itilmesini de gündeme getireceğini açıkladı.

Gerçeker, "Bu liste yanlış. Tabii ki buna karşı ne yapacağımızı o toplantıda görüşeceğiz" dedi. Gerçeker, 8 Mayıs 2008’de düzeltilen yeni protokol listesinde Yargıtay ve Danıştay daire başkan ve üyelerinin, Cumhurbaşkanlığı ve TBMM genel sekreter yardımcılarının bile gerisinde bırakılmasına tepki gösterdi. Gerçeker, dünkü Hürriyet’te "Sayın yargıç bir adım geri" başlığıyla duyurulan gelişmeyi şöyle değerlendirdi:

"Protokol sorununu daha önce de gündeme getirdim. Hazırladığımız Yargıtay Yasa Tasarısı’na koymuştuk. Tasarıda yargı mensupları daha üst sıralara çekilmişti. Anayasa Mahkemesi, Yargıtay ve Danıştay başkanlarının ardından, daire başkan ve üyelerini de koymuştum. Ama tasarı Meclis’e gönderilmeden önce bu düzenlemeyi çıkardılar.

Düzeltilmesi gerek

Ortada bir yanlışlık var. Mutlaka düzeltilmeli. Anayasa’nın yasama yürütme ve yargı erkinin birbirinin eşit olduğu düzenlemesine, bu liste uygun değil. Bu listenin düzeltilmesi ve yargı mensuplarının Anayasa’ya göre hak ettikleri konuma kavuşturulması için her kademede gerekli girişimlerde bulunup, Yargıtay üyeleri olarak var gücümüzle çalışacağız. Bu konuyu Temmuz başındaki Başkanlar Kurulu toplantısına getirip inceleyeceğiz."

Gerçeker, "Protokol listesindeki yeni düzenleme hükümet-yargı gerginliğinin yansıması mı?" sorusuna, "Protokol düzenlemesi, 1962’den beri devamlı gündemde tuttuğumuz bir konu. Bugünkü ortamla ilişkilendirmek doğru olmaz" yanıtını verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!