Madımak’ı hissettim

Güncelleme Tarihi:

Madımak’ı hissettim
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2008 00:00

Hükümetin enerji politikalarını eleştirdiği için davet edildiği Karabük’te AKP’li Belediye Başkanı Hüseyin Erer tarafından mikrofonu kapatılarak konuşması engellenen yazar Latife Tekin, "Birden Madımak olayı geldi aklıma. Başka yazarlar da var. Gerginlik olabilir. Sessizce yerimden kalktım ve Karabük’ü terk ettim" dedi.

İşte susturma skandalının videosu

 

Latife Tekin kürsüden böyle indirildi / Foto Galeri

 

KARABÜK Kültür Sanat Festivali’nde yaptığı konuşmada hükümetin enerji politikasını eleştirirken engellenen yazar Latife Tekin, bu müdahaleyi kendisine silah çekmekle eş değer gördüğünü söyledi. Tekin, yaşadıkları ile Sivas’taki ’Madımak Olayı’nı hissettiğini anlattı. Festival kapsamındaki etkinlikte AKP’nin enerji politikalarını eleştiren yazar Latife Tekin, kürsüde karşılaştıklarını ve hissettiklerini anlattı. Tekin, konuşmasının bir bölümünde, "AKP’nin bu aşağılık enerji politikaları" dediğini belirterek şöyle dedi:

"O anda belediye başkanı ayağa fırladı. Ben konuşurken sabrediyormuş, onu da söyledi. ’Sen benim paramla buraya geldin. Konuşamazsın. Sen siyaset yapamazsın burada’ dedi. Belediye Başkanı Hüseyin Erer’in bu tepkisine, ’Hayır siz vermediniz ben kendi paramla geldim’ karşılığını verdim."

Susturamazsınız

Latife Tekin, konuşmasının engellenmesi için ses düzeninin kapatılmasına ilişkin, "Sesimin kesilmesi boğazımın sıkılması anlamına geliyor. ’İnin’ dedi, ’Susun’ dedi. Ben de; ’Polis çağırın beni ancak böyle indirebilirsiniz. Siz beni susturamazsınz. Yazarları tanımıyorsunuz’ dedim. Bir kamera vardı. Onu kapattırdı. Mikrofonumu kapattılar. O aslında silah çekmek demek. Bana, ’Haydi bağır şimdi’ dedi. Ben sadece acı bir biçimde gülümsedim. ’Ben söyleyeceğimi söyledim’ dedim. Acı bir olaydı" diye devam etti.

Tekin, olayı anlatırken, yazar arkadaşlarından bazılarının tehdit edildiğini de öne sürdü. AKP’nin yazarlar konusunda farklı düşünceleri olduğunu iddia eden Tekin, olay sırasında aklına Sivas’ta 37 aydının yakılarak öldürüldüğü ’Madımak Oteli olayının’ geldiğini de söyledi. Latife Tekin, şöyle devam etti:

"Madımak olayı aklıma geldi. Birden şeyi düşündüm. Orada başka yazarlar da var. Büyük bir gerginlik olabilir. Ben onu anladığım için yerimden sessizce kalktım ve Karabük’ten ayrıldım. Beni alkışlayan Onur Caymaz tehdit edildi. ’Rüzgar ve güneşimizi neden kullanmıyoruz?’ deyince beni alkışlamış. Arkadan biri ’Boyunu kırarım’ diyordu. Evet yani gerçekten onu hissettim. Orada insanları nasıl yaktılar. Orada onu hissettim. Oradan ayrıldım."

Para filan almadım

Tekin, Belediye Başkanı Hüseyin Erer’in "Benim paramla böyle konuşamazsın" tepkisine de anlam veremediğini belirterek, "Kime para vermiş bilmiyorum. Ben para filan almadım. Yol masrafımı karşılamalarını da kabul etmedim. Ankara’ya kendi biletimle geldim" dedi. Festivali organize eden Karabük Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Halil Nihat Yıldız da, Tekin’i doğrulayarak, "Katılımcılara konuşma yapmaları için para ödemedik. Sadece yol ve konaklama masraflarını karşıladık. Sadece Yazar Latife Tekin yol masraflarını kendisi ödemek istedi" diye konuştu.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!