Belediye Başkanı: Benim paramla konuşamazsın

Güncelleme Tarihi:

Belediye Başkanı: Benim paramla konuşamazsın
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2008 07:24

Haberin Devamı

İşte fotoğrafları

Belediye Başkanı: Benim paramla konuşamazsın

Belediye Başkanı
Hüseyin Erer

Latife Tekin'le konuşan Yalçın Bayer olayı şöyle aktardı: "Az önce konuşması engellenen ve belediye başkanı tarafından ağır şekilde eleştirilen Latife Tekin şehri terketmiş."

Yazar Latife Tekin telefonda heyecanlıydı. 3. Karabük Sanayi, Kültür, Sanat Festivali'nde hoş olmayan durumlarla karşılaştıklarını ve konuşturulmadığını söyledi...

Kim konuşturmadı?

- AKP'li Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer...Bizi festivale Karabük Kültür Sanat Derneği çağırmıştı. Ben, yazar arkadaşlarımız Onur Caymaz, Vecdi Çıracıoğlu ve Alper Akçam'la geldik buraya... Ben konuşmamda AKP'nin enerji politikasını, nükleer santral kurmasını eleştirdim. Enerji politikalarının halka karşı olduğunu söyledim. 'Aşağılık enerji politikaları' diye bir söz sarfettim. Belediye Başkanı kalktı "Sen bu şekilde burada konuşamazsın, sen benim paramla buraya geliyorsun" dedi. Ben de, "senin paranla değil kendi paramla buraya geldim" dedim. Sus, dedi bana... Ben bu ülkenin tanınmış bir yazarıyım. Yazarlar ülkelerinin halklarının vicdanıdır dedim. Bu arada yerinden kalkan başkan, galiba polis kamerasıydı onu kapattırdı. Sonra da mikrofonu da kestirtti... Sonra da hadi şimdi konuş diye çıkıştı. Hakaret etti bir yerde... Polis araya girince muhtemel bir itiş kakış olayı da olmadı.

Haberin Devamı

Mikrofon kapatılınca yapacak bir şey yoktu... Ben kürsüden indim. Daha sonra diğer arkadaşlar kısa konuşmalar yaptılar, Karabük'ten ayrıldık. Bu arada ortamın gerginleşmesini fırsat bilen bazı kişiler yazar Onur Caymaz'a 'boynunuzu kırarım' diyerek tehdit ettiler...

Vatandaşlar ne yaptı?

- Bir süre sessizlik oldu, ama daha sonra alkışlayanlar oldu

Şimdi neredesiniz?

- Karabük'ten Safranbolu'ya geldik arkadaşlarla, bu gece muhtemelen İstanbul'a döneceğiz. Ben televizyonlardaki canlı yayında AKP'nin politikalarını eleştiriyorum. Ben hayatımda böyle bir şey yaşamadım. Bir yazara bir belediye başkanı 'sen konuşamazsın' demesinin ne kadar feci olduğunu düşünebiliyor musunuz? İnanır mısınız aklıma Madımak olayı gelmedi değil.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!