Kene 12 Eylül ürünü

Güncelleme Tarihi:

Kene 12 Eylül ürünü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2008 14:20

İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tahsin Yeşildere Türkiye'de kene sayısının artma nedeninin 12 Eylül 1980 darbesi olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

"80 SONRASI TEŞKİLAT KAPATILDI, KENELER ARTTI"

Uzmantv adlı internet sitesine açıklamalarda bulunan Prof. Yeşildere,"Keneler eskiden de vardı ama mücadelesi çok iyiydi.12 Eylül'den önce Veteriner Hekim Teşkilatı örgütlü olarak kenelerle mücadele ediyordu. Veterinerler köy köy dolaşarak, kene mücadelesi yapıyorlardı. 80 sonrası teşkilat yok edildi. Teşkilat yok edilince koruyucu veteriner hekimlik yok oldu, saha mücadalesi ortadan kalktı. Bu nedenle kene sayısı çok hızlı bir biçimde arttı"

"ÇORABIN İÇİNE PANTOLON SOKMAKLA KORUNULMAZ"

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi'ne karşı alınan önlemlerin de yetersiz olduğunu söyleyen Prof. Yeşildere"Sağlık ve Tarım Bakanlıkları yeterince açıklama yapmıyor. Çorabın içine pantolon sokmakla korunmak mümkün olmaz. Etek giyen kadınlar ne yapacak? Belediyelerin yaptığı ilaçlamalar da çevresel yıkımı beraberinden getiriyor. Böcek ve sinek kovucu spreyler ise insan vücuduna zarar verebilir. Bu konuda etkin ve bilinçli mücadele şart"

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!