Komutanın sürpriz ziyareti

Güncelleme Tarihi:

Komutanın sürpriz ziyareti
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 25, 2008 00:00

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Başbakan Erdoğan'a sürpriz bir ziyaret yaptı.

Haberin Devamı

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Başbuğ, dün akşam makam aracıyla Başbakanlık resmi konutuna giderek Erdoğan’la görüştü. İki saat süren sürpriz görüşmede, bazı gazetelerde Org. Başbuğ’a yönelik karalama kampanyasının da gündeme geldiği sanılıyor.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan’ın dün Başkent’teki yoğun programını tamamladığı sanılırken sürpriz bir görüşmeyle siyasi kulislerde heyecana yol açtı. Başbakan’ın programında yer alan son görüşme olan Süt ve Et Üreticileri Birliği ziyaretinden hemen sonra Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, 31 plakalı makam aracıyla Başbakanlık Resmi Konutu’na geldi.

BaÅŸbakan’ın daveti üzerineÂ

Erdoğan’ın daveti üzerine gerçekleşen yemekli görüşme iki saatten fazla sürdü. Görüşme sonrası Başbakanlık Basın Merkezi’nden tek cümlelik şu açıklama yapıldı: "Sayın Başbakanımızın daveti üzerine gerçekleşen görüşmede önümüzdeki dönemde bölücü terör örgütüyle mücadele kapsamında öngörülen gelişmeler ve alınacak tedbirler ile son günlerde gündeme gelen bazı konular ele alınarak değerlendirilmiştir."

Haberin Devamı

Açıklamadaki "son günlerde gündeme gelen bazı konular" ifadesiyle bazı gazetelerde Başbuğ’a dönük karalama kampanyasının kastedildiği tahmin ediliyor. Erdoğan, Başbuğ’un İsrail gezisi sırasında Ağlama Duvarı önünde çektirdiği fotoğrafın bir gazeteye yansıması üzerine Bursa mitinginde, "Biz gerginliklerin tarafı değiliz. Ankara’daki karanlık senaryoların başında, sanal gerilimlerin, sanal tehditlerin başında biz yokuz" diyerek yayınlara mesafe koymuştu. Aynı mesajı, Org. Başbuğ ile görüşmesinde de tekrarladığı tahmin ediliyor. Yarınki MGK öncesi kritik görüşmeye Kara Kuvvetleri Komutanı sıfatıyla katılan Başbuğ’un, Ağustos’ta Genelkurmay Başkanlığı’na terfisi bekleniyor.

Büyükanıt’la da görüşmüştü

ErdoÄŸan, bugünkü Genelkurmay BaÅŸkanı Org. YaÅŸar Büyükanıt ile Kara Kuvvetleri Komutanlığı döneminde komutanın isminin Åžemdinli iddianamesinde geçmesi üzerine BaÅŸbakanlık Resmi Konutu’nda sürpriz bir görüşme yapmıştı. Bu görüşmeden sonra iliÅŸkilerin yumuÅŸadığı izlenimi BaÅŸkent’e hakim olmuÅŸtu. Büyükanıt’la ilgili SMS yoluyla karalama kampanyasının baÅŸlaması üzerine hükümet teamüllerin aksine, Yüksek Askeri Åžura baÅŸlamadan Genelkurmay BaÅŸkanlığı’na atama kararnamesini Köşk’e yollamıştı. Bu karar, hükümetin Büyükanıt’a bir jesti olarak yorumlanmıştı. Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!