Akademisyen değil din adamı

Güncelleme Tarihi:

Akademisyen değil din adamı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2008 00:15

YARGIÇ Stewart Dalzell’in baktığı davada mahkemeye sunulan belgelerin inandırıcı olmadığı, bunlar aracılığıyla Fethullah Gülen’in "olağanüstü yetenekli" kategorisinde Yeşil Kart almasının mümkün olmadığı belirtiliyor.

"Olağanüstü yetenekli kategorisinde Yeşil Kart alabilmesi için ulusal ve uluslararası arenada mesleğinde en üst seviyeye yükselmiş olması gerekirdi" deniyor. Gülen’in kendisini sürekli din adamı olarak tanımladığı, halbuki Yeşil Kart başvurusunu "eğitimci" olarak yaptığına dikkat çekiliyor.

Yargıç Dalzell’in yayınladığı 4 haziran tarihli mahkeme kararında, Gülen’in akademisyenlikten çok uzak olduğu, akademisyenlere para ödeyerek ve kendi sponsorluğunda konferanslar organize ederek hakkında yazılar yazdırdığı belirtilerek, "Kendi çalışmalarını finanse etmek davacıyı akademisyen yapmaz" deniliyor.

Kararda, Gülen’in Türkiye’de siyasi etkinliği bulunan dini bir hareketin lideri olduğu; mektuplardan hiç birinde Gülen’in eğitimi, nerede ders verdiği, hatta nerede eğitim gördüğü hakkında hiç bir bilgi olmadığı, ayrıca, ders verme belgesine sahip olup olmadığına dair bir diploma sunulmadığı belirtiliyor.

Ödülünü tanımadılar Kararda ayrıca, savcı yardımcısı Frye’nin edindiği bilgiye göre Gülen’in 1959 yılında imamlık lisansı aldığı, 1981’de ise bu görevden emekliye ayrıldığı vurgulanıyor. Gülen’in olağanüstü yetenekli kişi olarak Yeşil Kart alabilmesi için istenen 10 kriterden birisi de uluslararası arenada tanınan bir ödül alması şartıydı. Gülen, bu kritere UNESCO’nun Romanya Komisyonu’nun verdiği "Liyakat Ödülü"nü yazdı. Ancak, mahkeme bu ödülü tanımadığını bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!