AKP'li Fırat: Meclis'in ortasında eşek gibi anırırım

Güncelleme Tarihi:

AKPli Fırat: Meclisin ortasında eşek gibi anırırım
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 24, 2008 11:24

Haberin Devamı

Saat: 11.30
Dengir Mir Mehmet Fırat "Cumhuriyet devrimleri toplum üzerinde travma yarattı" sözleri nedeniyle kendisine yöneltilen eleÅŸtirilere şöyle yanıt verdi: Â
"Eğer beni eleştirenler Devrim Kanunları'nı okudularsa Meclis'in ortasında eşek gibi anırırım."

Meclis kulisinde hakkında çıkan haberlere tepki gösteren “Beni sert şekilde eleştiriyorlar. Devrimler nedeniyle travma yaşandı dedim. Yalan mı, yanlış mı? Ben kötü niyetle o sözleri kullanmadım. Devrimler kötü demedim ama bir gecede tekke ve zaviyeler kapanmadı mı? Şeyhülislamlık sona ermedi mi? Dünyanın her yerinde devrimler böyle yapılıyor. Türkiye’de böyle yapıldı. Türkiye’de de bir travmaydı. Devrimler uzun bir içselleştirme sonunda oturdu. Bir gecede yaşanan her şey travmadır. Bugün herkes her konuda bir şeyler söylüyor. Devrim Kanunları konusunda söylediklerinden dolayı beni eleştiriyorlar. Devrim Kanunları konusunda konuşanlar eğer bunların tamamını okuduysa ben Meclis’in ortasında eşek gibi anıracağım. Lozan Anlaşması’nı kim tam anlamıyla okudu ve özünü kavrayabildi. Okumadan konuşuyoruz. Benim NY Times’a söylediklerimin tam metnine bakmak lazım. Benim her zaman yapmaya çalıştığım yabancılarla konuşurken Türkiye’yi anlamaları için tarihsel bir çerçeve çizmektir. O nedenle de benim burada yaptığım. Bugüne nasıl gelindiğini anlatmak için tarihsel bir çerçeve çizmektir."


Saat: 11.15
Başbakan Tayyip Erdoğan yaklaşık yarım saat sonra grup toplantısında partililere hitap edecek.
Grup toplantısı öncesi salona ilk gelen "Cumhuriyet devrimleri toplum üzerinde travma yarattı" açıklamalarıyla gündeme gelen Dengir Mir Mehmet Fırat oldu.
Fırat, konuyla ilgili açıklama yapmadan yerine oturdu. Şu an eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ile birkaç milletvekili bulunuyor.
http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/kapak_travma.gifAncak grubun en ilginç olayı AKP'lilerin birbirilerine yaptığı espiriler oldu:
- Sen travma geçirdin mi?
- Travmayı nasıl atlattın?
- Travmayı atlatmanın 5 yolunu söyleyeyim mi?

  Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!