Mezuniyet dönüşü feci kaza

Güncelleme Tarihi:

Mezuniyet dönüşü feci kaza
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2008 07:54

TEKİRDAĞ'daki Namık Kemal Üniversitesi'ne bağlı Saray Meslek Yüksekokulu'ndan mezun olan öğrenciler, İstanbul'da dün tekne turu ve mezuniyet balosundan dönüşte kaza geçirdi. TEM'in Hadımköy kesiminde bariyerlere çarpan otomobilde bulunan 9 üniversiteliden Ayten Topuz ve Sündüz Kocabalta yaşamını yitirdi, 7 öğrenci de yaralandı.

Haberin Devamı

HANİ BIRAKMAYACAKTIN Bİ TANEM...

Saray Meslek Yüksekokulu'nu bu yıl bitiren öğrenciler pazar günü okulda düzenlenen törenle mezuniyet belgesi aldı. Pazartesi günü okul yöneticilerinin de katılımıyla Saray İlçesi'ndeki bir restoranda mezuniyet kutlaması yapan görencilerden bir grup, Çerkezköy Meslek Yüksekokulu'nu bitiren arkadaşlarıyla akşam da İstanbul'a gidip Boğaz'da tekne turu planladı.

Saray'dan kiraladıkları minibüsle saat 17.00'de yola çıkan üniversiteliler, Çerkezköy'den de tekne turuna katılacak öğrencileri alarak İstanbul'a geldi. 23 kişilik grup, dün akşam Boğaz'da tekne turua çıkıp mezuniyeti kutladı.

9 KİŞİ BİR OTOMOBİLE BİNDİ 

Boğaz turunda doyasıya öğlenen üniversiteliler, gece yarısı, Saray ve Çerkezköy'e dönmek üzere yola çıktı. Öğrencilerden bazıları geldikleri minibüsle dönerken, 8 öğrenci de arkadaşları Cihan Ünal'ın 34 VH 4643 plakalı otomobiline bindi.

Haberin Devamı

9 gencin üst üste bindiği ve neredeyse nefes alacak yer kalmayan otomobil saat 02.00 sıralarında TEM'in Hadımköy kesimine geldiğinde sürücü 20 yaşındaki Cihan Ünal, aşırı hızın da etkisiyle direksiyon kontrolünü yitirdi. Orta refüjdeki bariyerlere çarpan otomobil savruldu ve gençler bir anda kendilerini can pazarında buldu.

Otomobildekilerden, Saray Meslek Yüksekokulu Muhasebe Bölümü'nden mezun olan Ayten Topuz (20) ile Sündüz Kocabalta (20) kaza yerinde yaşamını yitirirken, Nurcan Aktaş (23), Emre Kılıç (19), Merve Meriç (19), Ünal Demir (20), Hilal Kaba (21) ve henüz kimliği belirlenemeyen bir öğrenci yaralandı. Yaralılar, Bakırköy'deki Dr. Sadi Konuk Bakırköy Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Esenyurt Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı.

Kazanın duyulması üzerine öğrencilerin yakınları olay yerine ve hastanelere koştu. Mezuniyet kutlaması sonucu kazada Ayten Topuz ve Sündüz Kocabalta'nın ölümesinin kendilerini şoke etitğini söyleyen Saray Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr. Murat Deveci, “Öğrencilerimizin ölüm haberi bizleri çok üzdü. İkisi de başarılı bir öğrenciydi. Yakınlarına başsağlığı diliyorum” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!