Yavrularını çalan köyün kábusu oldu

Güncelleme Tarihi:

Yavrularını çalan köyün kábusu oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2008 00:02

Arazide buldukları 3 kurt yavrusunu köylerine getiren köylülerin yaşamı kábusa döndü. Anne kurt, Ardahan’a 12 kilometre uzaklıktaki köye karşı saldırıya geçti ve bir at, bir tay ve bir eşeği parçaladı. Silahla nöbet tutmaya başladıklarını söyleyen Koca Köyü Muhtarı, "Başımıza bela aldık" dedi.

ARDAHAN’a 12 kilometre uzaklıktaki Koca Köyü’nün sakinleri, arazide buldukları 3 yavru kurdu köye getirince başlarına bela aldı. Merkeze bağlı, 280 nüfuslu Koca Köyü’nün Muhtarı Yüksel Ünlü, arazide buldukları 3 kurt yavrusunu geçen Cuma günü köye getirdiklerini bildirdi. Yavru kurtların köye getirilmesinden sonra anne kurdun başlarına bela olduğunu belirten Ünlü, "Gece- gündüz demeden köyümüze saldıran anne kurt, bir atı, tayı ile birlikte ve bir de eşeği parçaladı. Bu nedenle köyün çevresinde ve sürülerin yanında eli silahlı nöbet tutturmaya başladık. Yavruları aldığımız yere bırakmak istiyoruz ama yavru kurtlardan 2’sini jandarmalar aldı" dedi.

Yasal işlem yapılacak

Köyde tek kalan 2 aylık yavru kurdun boğazına ip bağlayarak evinin önüne besleyen Atilla Şahin ise "Üç yavruyu köyümüze getirdik. İkisini İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli bir astsubay bizden alıp götürdü. Köyde tek kalan bu yavruya da ben bakıyorum. Gittikçe büyüyen yavru kurt da tehlikeli olmaya başladı" diye konuştu. Olayı gazetecilerden öğrenen Çevre ve Orman İl Müdürü Faruk Köksoy, kurt yavrularının toplanarak doğal hayata salıverilmesi için görevlileri harekete geçirdi. Bir ekibi Koca Köyü’ne gönderen Faruk Köksoy, "Yabani hayvanlar doğal hayattan alıkonamaz. Soruşturmanın tamamlanmasından sonra gereken yasal işlem yapılacak. Ayrıca kurt yavruları toplanacak ve doğal hayata bırakılacak" diye konuştu.

Diğer ikisi jandarmada

Kurt yavrusunu evinde besleyen Atilla Şahin, "Diğer iki yavruyu jandarmadan gelen bir astsubay aldı. Bu yavru da büyüyor ve giderek tehlikeli olmaya başladı" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!